Γέμισα ένα νεροπότηρο με τζιν μέχρι πάνω και δυνάμωσα τη μουσική να μην τον ακούω. Το ξέρω πως η μυρωδιά του ποτού θα φτάσει στα ξεραμένα ρουθούνια του και θα τον κάνει να ουρλιάζει ακόμα περισσότερο. Ένας γαμημένος εφιάλτης, αυτός ο τύπος... και σαν να βλέπω ήδη το τέλος του... Τσουβάλι! Νύχτα! Στη λίμνη του Μαραθώνα! Μπλουμ! Εξολόθρευσε το κτήνος!

Όταν ζήτησα από τον Joao Jesus Hendrix Rambo να αρχίσει να γράφει στο ΣΤΡΟΥΓΚ, δεν φανταζόμουν πως σε μια βδομάδα θα έχουμε φτάσει εδώ. Ήμουν βέβαιος πως έστηνα το μεγάλο πολιτικό πόρταλ, το σημείο του ίντερνετ το οποίο θα καλύψει αυτές τις εκλογές με τον τρόπο που τους αρμόζει και ένα μισότρελο εριστικό κοθώνι ήταν προφανής επιλογή. Το ΣΤΡΟΥΓΚ τώρα κινδυνεύει να μου μείνει στα χέρια και όλα εξαιτίας του. Χτες κατέβηκα στο υπόγειο που τον φιλοξενώ και τον βρήκα να έχει μπουκώσει το στόμα του με λίπασμα (ένας θεός ξέρει πώς το προμηθεύτηκε) και να προσπαθεί να χαράξει μια δικέφαλη πούτσα στο μέτωπό του με το κουμπί F5 που ξεριζώθηκε από τα πυρετικά refresh στο σάιτ του Βήματος - καθώς τραύλιζε πως έρχονται οι χρυσαυγίτες και πως πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να γλιτώσουμε από τους χρυσαυγίτες όπως είχε πει ο ταξίαρχος Ντεμερόλ στον Ούγγρο παρτιζάνο Προσινέτσκι και πως το ΠΑΣΟΚ μόνο μπορεί να μας σώσει από τους χρυσαυγίτες.

Τον χτύπησα, το παραδέχομαι. Σημάδεψα τα δόντια του με τη λαβή του γκλομπ που αγόρασα όταν τον προσέλαβα, ξανά και ξανά, ώσπου άρχισε να κλαψουρίζει και να σέρνεται στα πόδια μου. «Ο μπαμπάς σε αγαπάει, Ζοάο» του είπα χώνοντας σχεδόν τη γλώσσα στο αυτί του. «Μην τον κάνεις να σε χτυπάει». Τον τίναξα με αηδία από πάνω μου και του θύμισα πως έχει χίλιες λέξεις να παραδώσει. Και μετά θα μου φέρετε τζιν; με ρώτησε. «Χίλιες. Λέξεις.» είπα, σφουγγίζοντας τη λίγδα του από τα παπούτσια μου με μια πετσέτα. Του την άφησα για να έχει κάτι να μασουλάει.

Φυγή προς τα μπρος, η μόνη διέξοδος πια. Για αυτό και αποφάσισα να φέρω έναν ακόμα στην οικογένεια του ΣΤΡΟΥΓΚ. Το όνομά του είναι Die Groot Krokodil και νιώθω πως αυτή τη φορά δεν λαθεύω. Είναι δεξιός και επίσης είναι πρόσφυγας. Είναι ό,τι χρειαζόμαστε. Έτσι, από σήμερα οι συντάκτες στου μπλογκ γίνονται τρεις. Και δεν έχουμε αρχίσει καν, στην πραγματικότητα. Διατάσεις κάνουμε ακόμα, αναγνωσταρά μου, και θυμήσου την ώρα που στο λέω.

Η συντακτική ομάδα του ΣΤΡΟΥΓΚ στην πρώτη της σύσκεψη.

top