Φαινόταν από την αρχή πως το στρατηγικό διακύβευμα της σημερινής μάχης ήταν ένα: το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το σύμβολο όλων όσων θέλουν να συνεχίσουν να υποκρίνονται πως δεν συμβαίνει τίποτα, ανάμεσα στη Βουλή και την καταναλωτική καρδιά της πόλης -bull's eye, δηλαδή. Δύο φρικιά έκαναν κάποια στιγμή την αρχή, ανάβοντας μια μικρή φωτιά στη βάση του, η οποία όμως ήταν κυρίως καπνός από καμένα καλώδια και όχι φλόγες.

Προς στιγμήν, φάνηκε να είναι αρκετό για τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Μια βροχή χειροκροτημάτων και σφυριγμάτων επιδοκιμασίας, συντονίστηκε γρήγορα στο μυριόστομο "Το δέντρο όλο/ Στου Δήμαρχου τον κώλο". (διασκευή ευρύτερου συνθήματος είναι αυτό, όχι ομοφοβία. Κι ο Εβερτ να ήταν δήμαρχος, το ίδιο θα ακουγόταν).

Οι μπάτσοι δεν μπορούσαν να αφήσουν τα τρυφερά Χριστουγεννιάτικα αισθήματά τους να γίνουν στάχτη. Μια διμοιρία άρχισε να ανοίγει δρόμο σπρώχνοντας και ποδοπατώντας, κατέβηκε τα σκαλάκια της πλατείας και περικύκλωσε το δέντρο. Η εικόνα των ρόμποκοπ ματατζήδων να υπερασπίζονται με αυτοθυσία ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπαίνει με ευκολία στο Μουσείο Ψυχεδελικής Ιστορίας.

Ως τακτική κίνησή βέβαια, ήταν για τα μπάζα. Πλέον οι συγκεντρωμένοι είχαν δύο τρυγόνια μπροστά τους, αφού με την ίδια μολότοφ μπορούσαν να σημαδεύουν και το δέντρο, και τους ματατζήδες. Συνειδητοποιώντας τον λάθος ελιγμό, οι δυνάμεις καταστολής έστειλαν ενισχύσεις. Η διμοιρία που εμφανίστηκε για να σώσει την πρώτη διμοιρία, πέταξε από συνήθεια ένα δακρυγόνο -το οποίο όμως έσκασε ακριβώς πάνω στους συναδέλφους τους που υπερασπίζονταν το δέντρο, προκαλώντας σύγχυση.

Οπως είπε και ένας γνωστός μου που πέτυχα τυχαία εκείνη τη στιγμή, "μπορεί να μην έχουμε πλέον το ψηλότερο δέντρο της Ευρώπης, μα έχουμε σίγουρα το ασφαλέστερο".

Θα τη βγάλει λοιπόν το δέντρο ως τα Χριστούγεννα; Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν θα τη βγάλει ούτε ως απόψε το βράδυ. Θέλω να πω, τι μπορούνε να κάνουνε; Θα το έχουν ζωσμένο με ματατζήδες επι 24ώρου βάσεως; Θα ναρκοθετήσουν την πλατεία; Κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Θεωρώ σαφές πως α) το δέντρο και β) ο Κούγιας δεν πρόκειται να τη βγάλουν ως τα Χριστούγεννα.

ΥΓ: Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη φιδιά από τον urban legend που κυκλοφορεί εδώ και κάτι μέρες, σύμφωνα με τον οποίον η αστυνομία έχει αρχίσει να ξεμένει από δακρυγόνα. Σήμερα στην Πανεπιστημίου οι ματατζήδες πέταξαν κάποια στιγμή εν ψυχρώ 5 δακρυγόνα ταυτόχρονα, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα τοξικό τείχος που τελικά απλώθηκε από την Κολοκοτρώνη ως τις αρχές του Λυκαβηττού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η "οικονομική κρίση" δηλαδή τα φράγκα. Τη κρίση των αξιών την έχουν μετά συγχωρήσεως ... "ξεσκίσει"!

Ανώνυμος είπε...

Eisai foveros! Mesa stin geniki apelpisia vrisko tis antapokrisis sou tragika xioumoristikes, opos aksizi na ine vevea stin ipothesi tou dentrou. Na tous anagnorisoume vevea oti ke mia fora "opou itan dentro xanagine dentro" e? ta xrisa mou, mpravo tous na do poses fores tha to epanalavoun

top