Είχα κατέβει να πάω να παίξω κανα ΚΙΝΟ να ρημαδοπεράσει κι αυτή η Κυριακή και το είδα. Ήταν σχεδόν σε κάθε καθαριστήρα κάθε παρμπρίζ κάθε αυτοκινήτου και ήταν θλιβερό και ευχάριστο. Το πρώτο προεκλογικό φυλλάδιο κυκλοφορεί από αυτόν ακριβώς που περιμέναμε πως θα βιαστεί, μα...



Όχι ρε Γιώργη.

Όχι, όχι, όχι, όχι. Πρέπει να μιλήσουμε.

Δεν μπορεί να κατεβαίνεις στις εκλογές έτσι. Όχι εσύ. Ρε μαν, αυτό το λογοπαίγνιο ήταν το πρώτο που είχες κάνει, πολύ καιρό πριν: βασικά, τη μέρα που ανακοίνωσες το κόμμα. Eίχες το κόμμα-λογοπαίγνιο. Αυτό ήταν: λαός/ΛΑ.Ο.Σ., πήγαινες να μας τρολλ-αναγκάσεις να λέμε "ο λαός και ο αρχηγός του, Γ. Καρατζαφέρης", εμείς αντιθέτως το τονίζαμε ως όνομα χώρας καφεκίτρινων μεταναστών - δεν σου βγήκε το κόλπο και η ζωή συνεχίστηκε με χιλιάδες λογοπαίγνια και σλόγκαν εκ μέρους σου. Ο Αϊβαλιώτης είχε γίνει ένα κινητό ba-dum-tsss διαβάζοντας τις ανακοινώσεις σου. Είχες κοιλοπονέσει τα μεγαλοφυή "χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη" και το (των περασμένων εκλογών) "γροθιά στο πολιτικό κατεστημένο", ποζάροντας με γάντια του μποξ. 

Και τώρα, τι; Δεν με πειράζει που το πάνω μισό σου φλάιερ είναι πανηγυρισμοί από το Euro και το κάτω φωτογραφία σου με φακό-Σεμίνας-Διγενή και ρέμπους "Ελλάς-Ευρώπη-Κωλοτουμπιακός". Με ενοχλεί όμως το ότι το καλύτερο που μπόρεσες να σκεφτείς είναι το "λαός-ΛΑ.Ο.Σ.". 

Διάβολε, είσαι ο τύπος που κυκλοφόρησε βιβλίο με τη γυναίκα του πρωθυπουργού να ζυγίζει τα μπαλάκια ενός τύπου, και στο οπισθόφυλλο τού βιβλίου άφηνες τη μετριοφροσύνη για τους μέτριους: 






"Απ' έξω εμφάνιση, από μέσα άνεση", ρε γατάκια. ΑΥΤΟΣ είσαι, Γιώργο Καρατζαφέρη ή... ίσως, αυτός ήσουν. Τώρα, μπαίνεις βαρύς στα γραφεία του κόμματος, κρυμμένος πίσω από τα καθρεφτέ σου Ρέιμπαν. Η γραμματέας σου σε καλημερίζει, μα εσύ όχι. Περνάς μπροστά από το καλαθάκι με την άμμο όπου έκανε κακάκια ο Βορίδης και που κανείς δε βρίσκει το κουράγιο να πετάξει. Μέσα στη σύσκεψη, σε περιμένουν από ώρα οι στενοί σου συνεργάτες, τα επίλεκτα μυαλά του κόμματος. "Λέγε Πλεύρη", λες καθώς ξεκουμπώνεις το σακάκι στην κοιλιά και κάθεσαι.

Ο γερο-απουσιολόγος Πλεύρης λάμπει από περηφάνια που παίρνει πρώτος το λόγο. "Πρόεδρε το 'χω! Δώσε βάση, ε; ΟΚ, να το πω; Το λέω! Άκου: 'ΕΙΣΑΙ ΛΑΟΣ... ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΑ.Ο.Σ';".
"Μήπως είσαι λαγός;;; Ε ρε να το πω στα Καμίνια αυτό!".
"Λαός ρε Ανατόλα".

Γέρνεις το κεφάλι προς τον άνθρωπο που σκέφτηκε τέτοιο σλόγκαν. Τα μάτια σου έχουν γίνει δύο χαραμάδες. Αν αναπνέεις, δεν φαίνεται. 

"Ροντούλης", λες τελικά. Εξακολουθείς να κοιτάς τον Πλεύρη.

"ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΑΙ ΤΟ ΜΕΛΗΝΑΚΙ ΤΗ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΝΑ ΔΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΥΤΗ ΑΦΤΟ ΛΕΟ ΕΓΟ".  Πριν τελειώσει την ιδέα του, μια φωνή ακούγεται από την άλλη άκρη του τραπεζιού.
"Να προτείνω κι εγώ κάτι;". Ο νέοπας. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο ρόστερ του κόμματος. Του δίνεις το λόγο. 
"Ένα δωμάτιο, ίσως υπόγειο. Η κάμερα γυρίζει και βλέπουμε τον πρωταγωνιστή ντυμένο με τα ρούχα της μητέρας του, να κάνει έρωτα με το είδωλό του στον καθρέφτη. Στο ύψος του κεφαλίου έχει κολλήσει μια φωτογραφία του προσώπου της μητέρας του και προσπαθεί λυσσασμένα να τη δαγκώσει αλλά τα δόντια του βρίσκουν τζάμι και ουρλιάζει Σ' ΑΓΑΠΑΩ ΜΗΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΣΩ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ. Τελειώνει πάνω του."


Είσαι στριμωγμένος, δικέ μου. Εδώ και καιρό, έχεις πάψει να έχεις πλάκα. Σου φύγανε δύο γκολτζήδες, σε πάνε κωλοφεράτζα Καμμένος και Χρυσή Αυγή, το Mega δεν σε χρειάζεται πια επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν σε χρειάζεται πια. Παρατράβηξες, αλλά αυτό ήταν. Δεν έχει άλλο. Σε κανά χρόνο θα έχεις γυρίσει στο κανάλι σου να βάζεις βίντεο των Platters.

Μα θα σε θυμόμαστε. Κυρίως, επειδή υπήρξες ο εγκυκλοπαιδικός ορισμός του Κλασικού του Μαλάκα του Έλληνα: δήλωνες εγγονός του Μεγαλέξαντρου ενώ έχεις χριστιανικό όνομα και ολοσδιόλου Τούρκικο επίθετο, έχεις γιο καμμένο με το Στοίχημα και θα έκανες τα πάντα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για να πιάσεις την καλή. 

Και φυσικά, αυτό το τελευταίο σε κατέστρεψε. Σε είχαμε για επικίνδυνο φασίστα, και εσύ απέδειξες πως θα συμμαχούσες ακόμα και με εβραιο-σκοπιανό βιαστή της κόρης σου προκειμένου να πάρεις ένα υπουργείο. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Φλάιερς σε αυτοκίνητα στα Πατήσια, σε αυτοκίνητα που πιθανότατα ανήκουν σε μετανάστες, μαζί με διαφημιστικά "ΑΓΟΡΑΖΩ ΧΡΥΣΟ". 

Τομάρι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο πρόεδρος απάντησε με μουντιαλικές μεταγραφές - γιάννης παπαμιχαήλ, παύλος χαικάλης, βάνα μπάρμπα κ γιώργος κύρτσος. το κοινό του στρουγκ περιμένει την αυτοκριτική σου

Ανώνυμος είπε...

Αηδόνι ποιητάρη με τον νέοπα μ' έκανες να βουρκώσω. Αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό...

30χρονη παρθένα είπε...

Πολύ καλό.

Ανώνυμος είπε...

και που να δεις και το Μιχαλη Λαο, υποψηφιο στα Δωδεκανησα. αντε γεια μας.

Ghallas είπε...

να βάλω ένα link στο μαγαζί μου δε σε πειράζει, σε πειράζει;

tsalavouta blues είπε...

γαμησε. και κατι αλλα δικα σας που διαβαζω στη δουλεια αντι να παω σπιτι.

monkey είπε...

R.I.P. Φίλε Γιώργο Καρατζαφέρη.

top