Και ξαφνικά, παντού, αυτό:


Δεν έχω ιδέα ποιος το έφτιαξε το συγκεκριμένο αρχείο, αλλά φίλε έπιασε ως viral. Και πιάνει, γενικότερα. Το βάζεις στο Twitter, της πουτάνας από retweets. Το βάζεις σε φέισμπουκ, οι φίλες σου θέλουν να γεννήσουν τα παιδιά σου. 

Το βάζεις σε μπλογκ, μαζεύονται σιωπηλοί οι υπόλοιποι μπαρμπούδος να μοιραστούν μαζί σου το λιγοστό νεράκι από το χιλοσκισμένο φλασκί τους.

Και ρωτάω τώρα εγώ: παίζει ο καναπεδάτος αντι-χρυσαυγιτισμός να είναι η νέα Οικολογία; Θυμίσου την Πράσινη Τρέλλα των mid-00s και θα τις δεις τις ομοιότητες. Τότε ο εχθρός ήταν τα διοξείδια, σήμερα οι νεοναζί. Και στις δύο περιπτώσεις, πράγματα που κανένα έλλογο ον δεν πρόκειται ποτέ να υπερασπιστεί. Εύκολοι, ξεκάθαροι, junk food Κακοί που δεν χρειάζεται καμια ιδιαίτερη γνώση ιστορίας ή πραγματικότητας για να μισήσεις.

Εντάξει. Τι γίνεται μέσα στο μυαλό σου αν αποφασίσεις πως μισείς έναν Κακό; Σου αποδεικνύεις πως είσαι μη-Κακός: αυτό γίνεται. Ηθική ανωτερότητα! Μπορείς να είσαι όσο τιποτένιος θέλεις, ή να σε αντιμετωπίζουν σαν φτηνό Πράγμα οχτώ ώρες στη δουλειά σου - μα το πρωί που ξυπνάς θυμάσαι πως είσαι οικολόγος ή αντιφασίστας, πως πιστεύεις σε κάτι ανώτερο, και η τραμπάλα έρχεται στα ίσα της. Ο καθρέφτης του μπάνιου σου δεν γεμίζει οδοντόκρεμες. Σε κοιτάς και δεν σε φτύνεις.

Και κάπως έτσι, η αδικία και η δυστυχία των τελευταίων δύο χρόνων έχει γίνει ένα απόμακρο βουητό πίσω από τις πυρωμένες συζητήσεις μεταξύ ξαφνικών αντιφασιστών. Είναι θέμα προτεραιότητας, και εκεί είναι που την πατάς. Κανείς δεν θα διαφωνήσει πως και τα διοξείδια και οι φασίστες θέλουν εξορία από τον πλανήτη. Μα το ότι έχεις εστιάσει σαν αυτιστικός στους φασίστες βάζοντας τα χέρια στ' αυτιά και κάνοντας "ΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑ" για να μην ακούς τα υπόλοιπα, σε λίγους μήνες θα σου φαίνεται τόσο ανεξήγητο όσο το ότι ασχολιόσουν με φώκιες και Prius όταν ο Καραμανλής έδινε 48 δισ. στεγνά στις τράπεζες.


Και αυτή η φωτογραφία με αυτή τη λεζάντα, τον τερματίζει τον καναπεδάτο αντι-χρυσαυγιτισμό (εφεξής: ΚΑ-Χ).  


Κάθε τί πάνω της με ενοχλεί.

- Η φωτογραφία σχεδόν σίγουρα είναι του Μελετζή. Και αυτός της φωτογραφίας, σύμφωνα με αυτό που φοράει στο κεφάλι, είναι μάλλον από τους ψυχάκηδες του Άρη. Δηλαδή είτε εξαϋλώθηκε από τις ναπάλμ στα βουνά, είτε του ψιλοκόψανε τη γυναίκα και τα παιδιά στο χωριό του όσο εκείνος εξαϋλωνόταν από τις ναπάλμ στα βουνά, για να μπορείς σήμερα εσύ να φωνάζεις "θα γινουμε ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ!" κάθε που κάποιος πάει να συζητήσει έξοδο από το ευρώ. Για εσένα, τον ΚΑ-Χίτη, πολεμούσε ο Εθνικός Στρατός εναντίον του τύπου της φωτογραφίας. Είσαι αποτέλεσμα της ήττας αυτού του τύπου, μη μου τον επικαλείσαι ως παλικάρι αντιφασίστα πλιζ γιατί δεν σε παίρνει.

- Ποιοί είναι οι "παππούδες μας"; Είναι σαν τους "αρχαίους μας προγόνους", που όλοι, ΟΛΟΙ καταγόμαστε από τους πιο εκλεκτούς και μόνο; Πως έγινε ξαφνικά και ερχόμαστε όλοι από μια ευθεία γραμμή παλικαριών και ανταρτών; Εμένα ο ένας παππούς μου ήταν κοκοκό στην Αντίσταση και με τους δεξιούς στο Βίτσι - και ο άλλος ψιλο-θησαύρισε στο κατοχικό Άργος με εμπόριο. Είμαι η πανσπάνια εξαίρεση, υποθέτω.

- Η γραμματοσειρά με τσακίζει (είπαμε, μου φταίνε όλα). Θέλει χιπ fonts ο ανιστόρητος για να συγκινηθεί, αν του τα πεις με Verdana τ' ακούει βερεσέ.

- Το "ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ" της punchine, είναι ξεκαρδιστικό. Τι πάει να πει "τους πυροβολούσαν"; Τους πετύχαιναν κιόλας, ή βάραγαν σαν τον Σέρχιο Ράμος οι παππούδες μας; Επειδή, you know, πόλεμος ήταν: τους σκότωναν. 

Μα μια φωτογραφία με λεζάντα "Οι παππούδες μας δεν ψήφιζαν τους φασίστες. ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ", δεν θα γινόταν viral. Είναι σκληρή. Εντάξει, κακοί οι φασίστες, αλλά να μην κάνουμε ποστ για σκοτώματα κιόλας. Κι ας τους σκότωνε ο αντάρτης του ποστ. Το οποίο ποστ είναι αντίθετο από αυτό που έκανε ο αντάρτης. Εκείνος όταν είδε φασίστες άρχισε να τους σκοτώνει, εμείς όταν είδαμε φασίστες άρχισαμε να κάνουμε retweets. Χωρίς σκοτώματα. Αλλά με σύμβολο αυτόν που τους σκότωνε. Και δεν θέλω φασίστες, και δεν θέλω σύγκρουση με τους φασίστες. Και θέλω να νιώθω παλικάρι. Και να μη σηκωθώ από τον καναπέ.

Και μετά ρωτάς γιατί πήρε τόσο ο Τσίπρας.


Έκατσα κι έφτιαξα κι εγώ μια αντίστοιχη φωτογραφία, έτσι για λόγους συμπαντικής ισορροπίας. Βρήκα μια γραμματοσειρά ψιλοψαγμένη (δες γαμάτο "Φ" που έχει!) και ιδού:



Ελπίζω να γίνει βάιραλ.     

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EIΣΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ! ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

εύγε ρε πούστη μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες αλλά εμένα με ψήνει τρελά να θέλουν οι φίλες μου τις φυστικώσω, οπότε το σοβαντίζω στον τοίχο μου και πάω να αγοράσω καπότες...

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου είμαι. Εύκολος ο αντιφασισμός του καναπέ. Μόνο που φασισμός δεν είναι μόνο τα παιδάκια με τα τεράστια σβέρκα. Φασισμός υπάρχει όπου υποδεικνύονται σταθερά "κάποιοι άλλοι" ως υπαίτιοι για τα προβλήματα μας και η εξαφάνιση τους ως ο απλός και ανώδυνος δρόμος για την ευτυχία μας.

Ανώνυμος είπε...

>Kατακρίνει τον αντιφασισμό του καναπέ
>Κάνει αντιφασισμό του καναπέ
>Constanza.jpg

top