Αναγνωσταρά μου σε παρακαλώ να πατήσεις play στο από κάτω βίντεο. Πάτα το ρε άνθρωπε που σου λένε.




Αυτή στο δεξιά παράθυρο είναι η βουλευτής Βοιωτίας Άρια Αγάτσα, την οποία ίσως θυμάσαι να κάνει τα ρεπό του Δημήτρη του Πουλιάση στο αθλητικό δελτίο της ΝΕΤ πριν κάτι χρόνια - θα επανέλθω επ' αυτού σε λίγο. Αυτή στο βίντεο ήταν η Άρια Αγάτσα πριν 40 ημέρες. Αυτή, η Άρια Αγάτσα πριν 2,5 χρόνια:


Επίσης και: η απάντηση στο "πόσες ΓΑΠικές power words χωράνε σε ένα κομμάτι χαρτί;"



Και αυτή, η Άρια Αγάτσα πριν μία εβδομάδα:


Η κυρία Αγάτσα, ανιψιά του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ κ. Αλ. Ακριβάκη, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφια στο νομό Βοιωτίας και θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με τη διαγραφή από τον κ. Σαμαρά του βουλευτή κ. Μιχ. Γιαννάκη που προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Ελληνες του κ. Π. Καμμένου και ορίστηκε γραμματέας του νέου κόμματος. (link)


Η αεροδρομιάτη μεταγραφή έχει κάτι μέρες που ανακοινώθηκε και δεν ήθελα να σε ζαλίζω μεγαλοβδομαδιάτικα. Μα δεν μπορώ να ησυχάσω από τότε. Δεν είναι τόσο το μέγεθος της κωλοτούμπας. Είναι κι αυτό, δηλαδή. Πρόκειται για μια βουλευτή που επί 2,5 χρόνια ψήφιζε τα πάντα κομπλέ, δεν διαφώνησε ποτέ, συμμετείχε σε επιτροπές, έγλειφε και ΓΑΠ έγλειφε και Βενιζέλο, άρα το να κάνει ένα τσουπ και να πάει στους απέναντι 20 ημέρες πριν τις εκλογές, είναι σκληρό. Ακόμα και με βουλευτικά ηθικά στάνταρ, η Άρια σπάει το σαπιλόμετρο. Η κωλοτούμπα είναι τόσο θεαματική, που χρειάζονται χρόνια σπουδής στο πλάι μεγάλων τεχνιτών τής κωλοτ-



Α, όκεϊ.


Δεν με πειράζει λοιπόν η ίδια η κωλοτούμπα. Με πειράζει το από ποιαν έγινε η κωλοτούμπα. Ποια είναι η Άρια Αγάτσα και τι θέλει από τη ζωή μου - εν προκειμένω: τι θέλει από το μισθό μου, εφόσον ως βουλευτής υπέγραψε τη μείωσή του; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει κανείς επαγγελματίας βουλευτής και ο τρόπος με τον οποίον έγινε η Αγάτσα είναι ένας από τους θεαματικότερους, για αυτό και εδώ, ως βάρδος, τραγουδώ την ιστορία της.

Το όνομά της οι περισσότεροι το μάθαμε στα αθλητικά της ΝΕΤ. Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία, μα εξαρχής κάτι δεν πήγαινε καλά. Η Άρια δεν ήταν ούτε χοτ σαν την Άννα Καραμανλή, ούτε φόλα γαύρος σαν τον Πουλιάση σε χρυσές εποχές γαύρικης ΝΕΤ. Είχε βρεθεί κάπως στη ΕΡΤ, όχι πχ στο "Με Αρετή και Τόλμη" ή έστω στο δελτίο καιρού, μα σε θέση εύκολη και γκλαμουράτη, μπροστά από τις κάμερες, ως παρουσιάστρια αθλητικών σε κανάλι που δείχνει πρωτάθλημα. 

Κι όμως, το βιογραφικό της περιγράφει μια κοπέλα που έχει τελειώσει (ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ALERT!) ΙΕΚ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και που στην ΕΡΤ βρέθηκε σχεδόν ακριβώς όταν στην κυβέρνηση βρέθηκε ΠΑΣΟΚ: '88-'92 και '96-'07. Παύω να το γυροφέρνω άλλο και εξηγούμαι: οι λέξεις-κλειδί στο απόσπασμα του "Βήματος" που έβαλα παραπάνω είναι δύο. Η μία είναι "Αλέκος". Και η άλλη, "Ακριβάκης".

Ο Αλέκος Ακριβάκης είναι πρώην βουλευτής Βοιωτίας, μυθικός 80s πασοκόσαυρος και ένα από τα πλέον έμπιστα κατοικίδια του κωλόσπιτου της Εκάλης εκείνη την εποχή. Διοικητής της Ολυμπιακής επί Μιμής και (το λέω έχοντας γνωστό στη συγκεκριμένη ΔΕΚΟ) υπεύθυνος για το ότι στην ΕΥΔΑΠ ακολουθείται δίγλωσσο σύστημα, Ελληνικά/Αρβανίτικα, εξαιτίας των τόσων Βοιωτών που διόρισε εκεί. Επίσης, ο Αλέκος Ακριβάκης είναι θείος της Άριας Αγάτσα. Και ακριβώς στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση που αυτός αποσύρθηκε, εμφανίστηκε στο νομό η Αγάτσα. Και πήρε κληρονομία από το θείο της κάπου το 15% των κατόχων πολιτικών δικαιωμάτων του νομού. Και βγήκε βουλευτής. Και έγινε μια από τους 250 περίπου βουλευτές που εκτέλεσαν με πειθαρχία και ακρίβεια των Πόλεμο Κατά Των Φτωχών.



Το βιογραφικό της θα μπορούσε να χαραχτεί στον Άγνωστο Στρατιώτη, ανάμεσα στις μάχες του Τεπελενιού και του Σκρα. Επικές αργομισθίες ("Υπεύθυνη Τύπου στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Γυναικών 2003 υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας", "Σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Ακριβάκη"), τηλεοπτική δουλειά που χτίζει αναγνωρισιμότητα, κληροδοτημένοι ψήφοι και, όταν τα πράγματα έσφιξαν, άκυρο στο κόμμα που την πήρε απόφοιτη ΙΕΚ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και την έκανε βουλευτή και στεγνή προσχώρηση στους απέναντι. Η Άρια Αγάτσα είναι ο Κάπτεν Πλάνετ του ελληνικού κοινοβουλευτισμού: και κομματική καριερίστα, και σελέμπριτι υποψήφιος, και απόγονος νυν βουλευτή και ανήθικη μεταγραφή. Μεϊμαράκης, Ελένη Κούρκουλα, Νάσος Αλευράς και Δημαράς μαζί.

Για την ακρίβεια, η Άρια Αγάτσα είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Οι πουρκουάδες εταίροι και δανειστές μας έχουν τη Μαριάν: το ιδεώδες γκομενέτο που συμβολίζει τις αρχές του πολιτεύματος και το κάλλος της φυλής. Η ομοιότητα βγάζει μάτι: πάρε το "Μαριάν". Βγάλε το "μ" και το "ν". Τι μένει; Άρια μένει. Γλυκιά σαν τη μαλάρια. Για μια φυλή πιο άρια. Αγάτσα Αριάδνη (Άρια). Η γυναίκα-σύμβολο της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας.


"Μη σε πετύχω ΣΤΡΟΥΓΚ, θα σου κάνω τη σούφρα να".
 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξαναχυνω προκες...

Ανώνυμος είπε...

θα σε παω στα δικαστηρια πουστελο, θα σου παρω κ το βρακι που φορας... αρια

Ανώνυμος είπε...

Άρια σ' αγαπώ, να το ξέρεις. Πάντα όταν έλεγες για τον Εργοτέλη σκεφτόμουν γιαπωνέζικες τσόντες με πίξελ να χύνουν την παρουσιάστρια του δελτίου.

Ανώνυμος είπε...

To Αρια απο που βγαινει? απο τα σπερματοζωΑΡΙΑ. . . ?

Ανώνυμος είπε...

και στα Δικαστήρια να τον πάς πριν φτάσεις θα σε πάμε γαμιώντας με κλωτσιές καριόλα ΠαπΑρια Χλαπάτσα...

Ανώνυμος είπε...

Με τον Ακριβάκη είναι σκοτωμένη εδώ και πολλά χρόνια...χαμπάρι δεν έχετε πάρει . ότι κάνει , μόνη τη; το έχει κάνει

monkey είπε...

mou gamas to mualo re pousti...

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΑ όπως ΔΙΑΡΡΟΙΑ...

top