Έχω δει και ζωντανά ένα τέτοιο σε Γ' Αργολίδας που ήταν ακόμη πιο μπλούπερ, βαράει ελεύθερο ο άλλος με όλη του τη δύναμη, η μπάλα έρχεται από ψηλά στο πέναλτι της περιοχής μας περίπου, βγαίνει ο δικός μας ο τερματοφύλακας (που ήταν 120 κιλά και ξεφόρτωνε τελάρα σε κάβα όλη μέρα) να την πιάσει, η μπάλα γκελάρει στο κεφάλι του και μπαίνει γκολ.

Και επίσης η ομάδα του Μελιγαλά λέγεται Εθνικός. 

Τι έχει κοντά στο Μελιγαλά; Φιλιατρά; Θα γάμαγε η ομάδα να λέγεται Άρης Φιλιατρών - αυτό είναι τοπικό ντέρμπι! "Ο Μελιγαλάς φιλοξενεί τον Άρη την επόμενη εβδομάδα". 

Βασικά θα το έπαιρνε το ματς ο Άρης με κανα γκολ από κόρνερ: οι μισοί αμυντικοί του Εθνικού Μελιγαλά δεν έχουν κεφάλι, είναι η αχίλλειος πτέρνα τους τα στημένα. 


Αφού λοιπόν έγραψα μια χοντρή κακογουστιά για τον Εμφύλιο και σιγούρεψα πως αυτό το κείμενο δεν θα αναδημοσιευτεί ποτέ στο left.gr, μπαίνω στο θέμα. (δεν είναι αστείο αυτό. σε μια φάση γύρω στο σεπτέμβρη το left.gr αναδημοσίευε στρουγκ σταθερά. χρειάστηκα 4 μήνες σιωπής και αυτοκριτικής, μακριά απ' όλα, για να εντοπίσω πού έκανα τόσο λάθος. αν το αναδημοσιεύσετε κι αυτό κόβοντας την εισαγωγή μα την παναγία θα σας γαμήσω)



(... δε νομίζω, του πούστη. έβαλα μελιγαλά, έβαλα και μπάλα μέσα, που για έναν συριζαίο είναι αποτρόπαιο θέμα, τι άλλο να κάνω; να βάλω δήμητρα λιάνη με μπικίνι; καλά, δεν χάνω τίποτα εννοείται)






  
-----------------------


Έκανα μια μικρή έρευνα αυτές τις ημέρες που κράταγε η απεργία στο Μετρό. Και δεν το λέω επειδή συνηθίζεται να ξεκινάμε με "έκανα μια μικρή έρευνα και..." όταν ετοιμαζόμαστε να πετάξουμε αποκάλυψη-βόμβα. Ήταν όντως μικρή: όλη η έρευνα ήταν το ότι πάτησα "Υπουργείο Μεταφορών" στη Βικιπαίδεια. Και συνέβη. Και το είδα να συμβαίνει. Και ήταν σαν να άνοιξα το πορτάκι που βγάζει το μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς. 

Ήταν Όλα Εκεί. 


Μια σύντομη περίληψη όσων έμαθα: το Υπουργείο Μεταφορών είναι ένα υπουργείο, ένα από τα υπουργεία της κυβέρνησης μάλιστα. Αντικείμενό του είναι οι Μεταφορές. Τα τελευταία 4000 χρόνια, οι Μεταφορές και οι Συγκοινωνίες βασικά μόνο αναπτύσσονται και δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να αναπτύσσονται. Το Υπουργείο Μεταφορών αρμοδιότητα έχει να παρακολουθεί τα updates στο πώς πηγαίνουν οι άνθρωποι από το ένα μέρος στο άλλο, και να τα ψωνίζει για λογαριασμό μιας χώρας που ανήκει στο ανεπτυγμένο Βόρειο ημισφαίριο. Ως αποτέλεσμα, από πάντα, το Υπουργείο Μεταφορών είχε φαραωνικό μπάτζετ. Και ποιος μπορεί πράγματι να διαφωνήσει με αυτό; Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να μη θέλεις περισσότερα και καλύτερα λεωφορεία στη χωρα σου.


Όταν έφτασα στο κεφάλαιο "Διατελέσαντες Υπουργοί" του λήμματος, πήρα χαρτί και στυλό για να δω μήπως μπορέσω να ενώσω κάπως τις τελείες. Να λοιπόν τα στοιχεία που έβγαλε η έρευνα:


- Από το 1981 ως σήμερα, ο Υπουργός Μεταφορών έχει αλλάξει 30 φορές. Τριάντα αλλαγές.σε τριανταένα χρόνια: καλύτερα δηλαδή από τον πάγκο του γαύρου, άλλα όχι πολύ καλύτερα - αν συνυπολογιστεί μάλιστα πως μια περίοδο το Υπουργείο Μεταφορών και ο γαύρος είχαν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

- Συνολικά, στην καρέκλα του Υπουργού Μεταφορών κάθισαν 26 διαφορετικοί κώλοι (κάποιοι έκαναν 2-3 θητείες). Μεταξύ αυτών οι
 Άβερελ Ντάλτον.



 Ζίνα, Warrior Princess.



 Έντγκαρ Ντάβιντς.



... εεεμ, Γουίλιαμ Ντάλτον;



Νίκος Αλέφαντος.

 

 Χέρμαν Γκέρινγκ.


 Ο "λοχαγός" του Εκσυγχρονιστή.


Ο "λοχαγός" του Μεταρρυθμιστή.



 Ο "λοχαγός" του Αειφόρου.



... βασικά η λίστα ξεφεύγει άσχημα, από το '97 ως το '07 
το Υπουργείο πάει back 2 back Μαντέλης-Βερελής 
και στα καπάκια Μισέλ, ο οποίος έχει μπει σε 
κοκ πιτ αεροπλάνων αλλά σαν το πράσινο αρρωστί
πλακάκι του σταθμού "Βικτώρια" πουθενά:


(διαβάζω πως είναι περδίκι ο Μιχαλάρας, οπότε είναι ξανά ΟΚ να κάνουμε πλάκα
με ειδήσεις τύπου "Επικοινωνεί Πλήρως Με Το Περιβάλλον Ο Μιχάλης Λιάπης")

 


- Από τους 26 διατελέσαντες Υπουργούς Μεταφορών, οι 14 ήταν δικηγόροι, ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, δύο πολιτικοί μηχανικοί, δύο καθηγητές Πολυτεχνείου, ένας χημικός και ένας επειδή τρέλα πουλάμε τις μάνες σας γαμάμε ήταν ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ. Και μην ψήνεσαι αν νομίζεις πως διέκρινες κάποιες σπιθίτσες λογικής στα παραπάνω: οι δύο καθηγητές Πολυτεχνείου ήταν υπηρεσιακοί που ανέλαβαν τύποις κάτι μέρες πριν από εκλογές, και από τους 2 πολιτικούς μηχανικούς που πες με την πολύ ευρεία έννοια, πολυτεχνικές-σχολές-ξέρω-γω, έχουν κάποια σχέση με το αντικείμενο, ο ένας ήταν ο Τσοχατζόπουλος.

Όλο αυτό το Τυχαίο Χάος συμβαίνει ατελείωτα εδώ και 30 150 χρόνια. 

Ανίδεοι κλόουν βρίσκονται με ένα Υπουργείο στα χέρια ανάλογα με τις εσωκομματικές ισορροπίες και την αφοσίωσή τους στον Αρχηγό. Είναι μια μεταβλητή εξίσωση με χιλιάδες όρους αυτή, και βλέπεις ότι μόνο σε ένα Υπουργείο έχει βγάλει 30 διαφορετικά αποτελέσματα σε 31 χρόνια. Κάθε Έλληνας θα ήθελε να έχει ένα υπουργείο: αυτοί οι 10-15 που όντως το πέτυχαν, είναι οι πρωταθλητές ενός Δαρβινικού "Saw", κυρίαρχα αρσενικά σε ένα οικοσύστημα κάφρικο και ασταθές ταυτόχρονα, την πολιτική. Η αστική δημοκρατία δεν ειναι ένα καλό σύστημα που εκτελείται με κακό τρόπο, είναι ένα κακό σύστημα που δουλεύει στην πένα, με χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν μέρα-νύχτα με όρεξη και έμπνευση, ωστε να εξασφαλίζουν πως θα συνεχίσει να δουλεύει τόσο ρολόι. Ουάου, λίγο παρασύρθηκα και την είπα στον καπιταλισμό. Τώρα είναι που δεν θα με βάλει με τίποτα το left.gr.

 
Το ρεζουμέ είναι οτι ως ΣΤΡΟΥΓΚ προτείνω στο γραμματέα του σωματείου των απεργών κο Γιοκαρίνη να τη δει λίγο πιο αυτοαναφορικά τη φάση και να ξηγηθεί θεωρία παιγνίων. Να επιχειρήσει να προκαλέσει τη μάξιμουμ δυνατή ζημιά και στις δύο πλευρές. Τακτική καμμένης γης, τόταλ γουόρ - βασικά το πανάρχαιο "πέφτω αλλά θα σας πάρω μαζί μου, πουσταράδες" το οποίο έχει ρίξει βασίλεια και έχει ξηλώσει μαφίες.

Εν ολίγοις να τα ΞΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ, σε ζωντανή σύνδεση. Είδες πόσους και ποιούς μπορεί να πάρει μαζί του. Ποιος με διόρισε. Πόσοι και ποιοι από το σόι μου τον ψηφίζουμε αυτόν που με διόρισε, πόσον καιρό τώρα. Τί λαδιά μπορώ να καταθέσω ένορκα πως έκανε αυτός που με διόρισε όσο ήταν υπουργός ή βουλευτης. Πώς έκανα το κονέ μαζί του. Ποιοι διόρισαν τον κάθε έναν από τους συναδέλφους μου.

Τι έχει να φοβηθεί; Πως θα εκτεθεί ως βύσμα και θα ξεφτιλιστεί; Αφού ήδη οι πάντες τον θεωρούν ξεφτιλισμένο βύσμα! Πως θα του κάνει μήνυση ο υπουργός; Ήδη τον απείλησε με 20 χρόνια κάτεργο αν δε γυρίσει στη δουλειά του - και οι συμπολίτες του ήθελαν να τον δουν στο κάτεργο, ενώ αν ραγίσει την ομερτά θα τον συμπαθήσουν. Λοιπόν; Είναι αρκετά στριμωγμένος στα σκοινιά ώστε να κάνει το αδιανόητο;
 



Η μετάλλαξη του συνδικαλιστικού κινήματος 
εγινε σε τρία κατά σειρά στάδια.



-------------------
Η απεργία για τον εργαζόμενο είναι ό,τι το Ιππικό για το στρατό: κάτι περήφανο και τιμημένο, το οποίο έχει πάψει εδώ και 100 χρόνια να κερδίζει μάχες. Η έννοια της Απεργίας είναι πιο νεκρή κι από παρθένα μαθητριούλα στο υπόγειο του Χρυσόγελου του οικολόγου. Είναι απαίσιο αυτό αφού, ως εργαζόμενος, αν δεν έχεις ούτε την απεργία δεν έχεις τίποτα - και αυτή τη στιγμή, όπως βλέπεις παντού, ως εργαζόμενος Δεν Έχεις Τίποτα.  
 








(πηγή φωτογραφίας νταλάρα)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τη Λιάνη σε παρακαλώ μη το ξανακάνεις. Στραμπούλιξα το μάτι μου.

Mandragoras είπε...

respect και στις ετικέτες

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακισμενο, μισεις τους αναγνωστες σου? τι ηταν αυτο με τη λιανη?? μου εφερε δακρυα αηδιας στη σουφρα... ΝΑΙ, η απεργια ειναι για τα συνδικαλια οτι το ιππικο για τα στρατοκαβλα. περαστικα μισελαρα!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τόσο ανίδεος και αναρχοντεμέκ που δε ντρέπεσαι να γράφεις ανοησίες ότι δήθεν οι απεργίες δεν κερδίζουν, ενώ ακόμα και πρόσφατα έχουν κερδίσει τόσες, όπως στην κοκα κόλα, στην ανακύκλωση και την αριάδνη στο ηράκλειο και τόσες άλλες. Όπου δηλαδή υπήρχε σοβαρή οργάνωση και αλληλεγγύη από την εργατική τάξη. Kατά τα άλλα γαμάς. Keep it up.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι τόσο ζαβωμένος που όταν είδα το λινκ για την πηγή της φωτογραφίας αναρωτήθηκα τι να έχει γράψει άραγε ο λενινριλοουντεντ για το star wars.

Ανώνυμος είπε...

Γάμησε έλιοσα... Και στον φίλο ανώνυμος ντεμεκεργατια παραπάνω, οι απεργίες έχουν νοήμα οταν κάνοντάς τες γαμάς το αφεντικό σου για να δείξεις ένα point. 'Οταν κανοντάς τες γαμάς όλο τον κόσμο, απλά είσαι μαλάκας ανεξαρτήτως για ποιόν λόγο τις κάνεις(βλ. Τατσόπουλος).

fake SERGIO LEONE είπε...

Γάμησες πάλι (αν και παραλίγο να ξεράσω το κυριακάτικο αρνί με την φωτό της Λιάνη).

Ανώνυμος είπε...

αν το κανεις αυτό σε καθημερινη βάση με την ίδια ποιότητα τότε σε πληρωνω γω οσα θα παιρνες αν δεν ειχες απολυθει

Ανώνυμος είπε...

Πρόκες παντού.

Ανώνυμος είπε...

το θέμα είναι πως ήξερες ότι ήταν παρθένα στον Χρυσόγελο;

Ανώνυμος είπε...

meligalize it!

Ανώνυμος είπε...

Αμάν, μου είχες λείψει, τρελό αγόρι! Άιντε, σιγά-σιγά αρχίζεις και πετάς σπίθες. Κι οι άλλοι πετάνε πρόκες. Και βαλβολίνες. Κόλαση οι δρόμοι της Αθήνας για τα μηχανάκια, λέμε.

Αφιερώσεις ακροατών: Χέρμαν Γκέρινγκ, μωρέ ευκολάκη; Ο αυθεντικός ήταν ένας χοντρός και μαλάκας πρεζάκιας, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με εκλεπτυσμένο καθίκι. θα προτιμούσα κάτι πιο μεγαλοπρεπές, ας πούμε "Ομπερστουρμμπανφύρερ Άντολφ Άιχμαν". Ή οποιονδήποτε Ομπερστουρμμπανφύρερ.

Ανώνυμος είπε...

ακομα καλυτερο.
φαντασου να επαιζε εθνικος μελιγαλα-βελουχι

Ανώνυμος είπε...

χαϊδεύομαι με Στρουγκ

Ανώνυμος είπε...

Ψαξε να βρεις τη σχεση μεταξυ ΤΕΙ κ ΑΕΙ που αναβαθμιστηκαν κ ντοπιων βουλευτων.

α! Κ ΠΟΛΑΝ

Για να σταματησουν να μας πρηζουν περι απαραιτητων μεταρρυθμισεων

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν πριν μερικά χρόνια έπαιζε Μερόπη-Βαλύρα ( κεφαλοχώρια στην ευρύτερη περιοχή Μελιγαλά) και τεσπα ο γνωστός ηλίθιος του χωριού φώναζε συνεχώς κατα τη διαρκεια του ματς "κομούνια βαλυραίοι θα πεθανουτε!!" , ατάκα την οποία έλεγε αστειευόμενος ο κουκουες πατέρας μου, μολις περνάγαμε εξω απο τη Βαλύρα. Οπότε προσφατα καθως περναγα απο Βαλύρα και μιλούσα με τον πατερα μου στο κινητό του είπα:" ορίστε περνάω και απο το αριστερό χωριό." Αυτός γελασε και μου απαντησε "αριστερό χωριο η Βαλύρα; Μαύρη αντίδραση είναι (vintage KKE) " -και το" κομμούνια Βαλυραίοι θα πεθανουτε" ; Και μου απαντάει " κομούνια = κακοί , γιαυτο το έλεγε" . Ποιό το πρόβλημα σας με τη Μιμή ; Μια χαρα τζιλφάρα είναι

top