Πρόσφατα ο Αντώνης Νικοπολίδης κυκλοφόρησε το βιβλίο "Ο Αγώνας Της Ζωής Μου". Ακόμα πιο πρόσφατα, το βιβλίο έγινε best-seller και ετοιμάζει νέα έκδοση! 

Θα μπορούσε αυτό να είναι η λύση για τους πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, τώρα που τα μπάτζετ των ομάδων σφίγγουν; Και αν ναι, ποιοι θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος της ποδοσφαιρικής λογοτεχνίας και θα πλημμυρίσουν τις παραλίες με κόπιες του best-seller τους; 

Το ΣΤΡΟΥΓΚ είναι εδώ, για να δώσει απαντήσεις:


- Βασίλης Τσιάρτας 


Τίτλος: "ΕΓΩ" 

Περίληψη: 
Ο Ελ Μάγο, το Αριστερό Πόδι Του Θεού, τα θαύματα που έκανε στη Σεβίλλη γιατρεύοντας λεπρούς, το θαύμα του Euro που μετέτρεψε το Βρύζα σε άνθρωπο: το θαύμα να λέγεσαι Βασίλης Τσιάρτας.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ την πολυτελή συλλεκτική έκδοση, που συνοδεύεται από CD διάρκειας 38 ώρων στο οποίο ο Βασίλης Τσιάρτας διαβάζει τις δύο πρώτες παραγράφους του βιβλίου, και ΣΟΥΠΕΡ ΑΦΙΣΑ του Βασίλη Τσιάρτα μπροστά σε ένα πίνακα που απεικονίζει τον Βασίλη Τσιάρτα να γεννάει τον εαυτό του.

"Εξαίσιο. Ένας μέγας αρτίστας της μπάλας και της γραφίδας" (Βασίλης Τσιάρτας) 




- Γρηγόρης Γεωργάτος


Τίτλος: "99+1 Εύκολες Συνταγές Με Νεσκαφέ!"

Περίληψη:
Ξαφνιάστε τους φίλους σας στο επόμενο πάρτυ, με κάποια από τις πρωτότυπες συνταγές του ανθρώπου που έφυγε από ούμπερ-ομαδάρα επειδή του έλειπε ο φραπές! Και μετά αυτοί τον ξαναπήραν! Και μετά είπε "χα-χα σόρρυ δεν το 'χω μου λείπει ο φραπές"! Και ξαναέφυγε!




- Κώστας Μήτρογλου


Τίτλος: "αφτί ίνε ι ζοί μου"

Περίληψη:
Το βιβλίο που έρχεται να ταράξει τα νερά - καταδικασμένο να προκαλέσει θύελλα συζητήσεων στους ποδοσφαιρικούς κύκλους και όχι μόνο! 

Ο διεθνής επιθετικός δεν αρκείται στο να αποκαλύψει με στοιχεία πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι κοπρολάγνος ναζί σατανιστής βάζελος... μα και γίνεται ο πρώτος που κυκλοφορεί ένα ολόκληρο βιβλίο δίχως "η" και "ω"

Το ιδανικό καλοκαιρινό δώρο αν έχετε παιδί που πάει γυμνάσιο και πρόκειται να σας το γραπώσουν το Σεπτέμβρη οι Εβραίοι με τα σάπια νυχοπόδαρά τους για να του φάνε την καρδιά τελετουργικά μπροστά στον Σόρος!



- Στέλιος Γιαννακόπουλος


Τίτλος: "Μια Ζωή Στο Σανίδι"

Περίληψη:
Ο μέγαλος Θεατράνθρωπος των καιρών μας, στην παράσταση της ζωής του! Ένα σεργιάνι στις χρυσές εποχές του ελληνικού θεάτρου, σε ερμηνείες που λατρεύτηκαν και χιλιάδες αόρατους πισώπλατους πυροβολισμούς. Επιμέλεια έκδοσης: Μάκης Δελαπόρτας.
  
"Μπροστά του ο Μινωτής μοιάζει σαν το Νινιάδη" (Κ. Γεωργουσόπουλος)  
 
"Σταύρο Γιαννακόπουλε κυκλοφόρησες κι ένα βιβλίο πρόσφατα, ε;" (Μπίλιω Τσουκαλά)



- Γιούρκας Σεϊταρίδης


Τίτλος: "Το Βιβλίο Του Γιούρκα Σεϊταρίδη"

Περίληψη:
Απόσπασμα από τον πρόλογο: "(...) Γράφω αυτό το βιβλίο γιατί δεν έχω να κάνω ΤΙΠΟΤΑ. Δεν το κάνω καν για τα λεφτά: πρόσφατα αγόρασα ένα λιβάδι στην Αυστρία, έχτισα μια πόλη κομπλέ και μετά την ξαναέκανα λιβάδι για να βόσκουν οι Μαζεράτι μου. Λεφτά έχω.

Το γράφω για να κάνω ΚΑΤΙ. Μην το αγοράσεις καν. Θα γράψω κάθε λέξη που μου έρχεται. Αρκουδοτόμαρο. Κεσές. Κόκκυγας. Τσουμπλέκι. Πρεζοπούτανο. Ιάκωβος Καμπανέλλης. Τούνδρα."


- Κώστας Μανωλάς



Τίτλος: "Με Τον Μπέμπη, Τον Μουράτη Και Τ' Άλλα Παιδιά: Η "Θρυλική" Ιστορία Της Ομαδάρας Του Πειραιά" 

Περίληψη:
Ο Κώστας Μανωλάς ανοίγει την καρδιά του στο Θέμη Σινάνογλου και μιλάει για όλα αυτά που τον έκαναν να αγαπήσει το "Θρύλο" από μικρό παιδί. Από την εποχή που μεγάλωνε στα Καμίνια ακούγοντας στο τρανζιστοράκι τις γκολάρες του Ρωσίδη και του Δαρίβα... ως το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν άφησε έγκυο τον Θρυλέοντα στις τουαλέτες του Σίσα Κλαμπ. 


- Θωμάς Μάτσιος, Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Εδεσσαϊκός


Τίτλος: "Χαϊκού"

Περίληψη:
Πενήντα ατμοσφαιρικά χαϊκού από τον αινιγματικό βάρδο, πενήντα ειρηνικές πνοές γαλήνης εκεί που η σιωπη σμίγει με την απουσία.


"Λίγη βροχούλα

όμως όμως τότε δεν

θέλαμε εμείς"



- Άγγελος Αναστασιάδης


Τίτλος: "Πώς Η Ροκ Στρέφει Τη Νεολαία Μας Προς Τη Λατρεία Του Εωσφόρου" 

Περίληψη:
Το βιβλίο-φάρος για κάθε ορθόδοξο σπίτι! Ο γνωστός προπονητής ξεσκεπάζει το σκοτεινό αντίχριστο σχέδιο πίσω από την εξάπλωση της ΡΟΚ και διάφορων... "ΓΚΡΟΥΠΣ" όπως "Η Σιδηρά Παρθένος", "Το Μαύρο Σάμπαθ (Εβραϊκή γιορτή)", "Ιερεύς Του Ιούδα" που υμνούν το Σατανά και τον Πάουλο Σόουζα! Αυτή την Κυριακή στα περίπτερα, με την Κυριακάτικη "Δημοκρατία".

"Ποιος Αναστασιάδης μωρέ; Γράφονται τώρα βιβλία με κομποσκοίνι στο χέρι και λιβάνια; Σοβαροί να είμαστε" (Ν. Αλέφαντος)


"Ο δε Αναστασιάδης, έγραψε ένα βιβλίο δυναμίτη. Δυναμίτη και γράφ' το όπως σου το λέω. Σελίδες μεγάλου συγγραφέως" (Ν. Αλέφαντος)


- Λουκάς Βύντρα


Τίτλος: "Ο Άνθρωπος Που Έκανε Τον Ποδοσφαιριστή"

Περίληψη:
Ποιος το φανταζόταν πως ο πράσινος αμυντικός έκρυβε τέτοιο ταλέντο στη μυθοπλασία! Αφεθείτε στη μαεστρική αφήγηση της ζωής του Βουντρά Λύκα, του ανθρώπου που έβγαζε τρελούς τους πάντες επί σειρά ετών, κρατώντας κρυφό το φοβερό μυστικό του: πως στην πραγματικότητα δεν είναι ποδοσφαιριστής, αλλά τυφλό εξωγήινο μπαλόνι!


"... μαλάκα Βύντρα είσαι όντως μπαλόνι;" (Όλοι) 

"Κάτι φορές την αφήνω και μετά κουκουλώνομαι να τη μυρίσω" (Κώστας Γκόντζος)


- Γιώργος Ανατολάκης


Τίτλος: "Συνταγματική Θεσμοποίηση Των Ελληνικών Κυβερνήσεων 1843-1877: Το Κοινοβουλευτικό Προτσές Ως Συγκριτική Ψυχοκοινωνιολογία, Δομικές Θεωρήσεις Της Μεθοδολογικής Προσέγγισης"

Περίληψη:
Από τις εκδόσεις Γεωργιάδη. Προλογίζει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

   

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλααα... Γιουρκας και παραγοντας εδεσσαικου με λυγισαν για τα καλα σε δημοσιο χωρο ξενο συμφεροντων ( οσε)
Ο "χυνω προκες"

Ανώνυμος είπε...

ο Μητρογλου ως αλλος ελληνας Ερνεστ Βινσεντ Ραιτ με λυγισε.

Κυριε Ζαφοντ μας, να στε καλα.

Ανώνυμος είπε...

Κορυφαια ΟΛΑ, αλλά του Τσιαρτα με τις 38 ωρες και την κριτική απο τον ίδιο είναι θανατερο!

Ανώνυμος είπε...

11 στα 10 για τον πρόλογο Τσώρτσιλ. Η λεπτομέρεια χτίζει την τελειότητα.

Μαζεστίξ είπε...

Έχω να προτείνω κι εγώ κάποια βιβλία:

1. Το βιβλίο του Τάκη Φύσσα
"Πώς έκανα μάγια στον Ρόμπερτ Γιάρνι",
όπου προλογίζει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρεται στη στιγμή που πέφτει πάνω στον συμπαίκτη του (που ήρθε να αντικαταστήσει τον Τάκαρο) και τον στέλνει 6 μήνες έξω, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει τελικά ο Τάκαρος τον κούνελο της Μπάρτσα, Σαβιόλα, με τα γνωστά αποτελέσματα.


2.Το βιβλίο της Νίκης Κάρτσωνα με τίτλο
"Με έριχνε δίπλα τους ο Κόκκαλης"
στο οποίο παρακολουθούμε μια πολύ προσωπική εξομολόγηση της Νίκης, στην οποία εξηγεί ποιος βρισκόταν από πίσω (μεταφορικά πάντα) απ' τις σχέσεις της με Λυμπερόπουλο, Κωνσταντίνου και Νίκο Χατζή, οι οποίοι μετά τα πρώτα σεξ μαζί της, δεν κατάφεραν να ξαναπάρουν τα πόδια τους.

Προλογίζει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και εκφράζει τη ζήλεια του για όσα έχει ζήσει η Νίκη.


3.Το βιβλίο του πατέρα Σπάθα
"Η προπαγάνδα του: Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε..."
όπου αποκαλύπτει το ρόλο του Κώστα Γκόντζου πίσω από τη δημοσιοποίηση αυτής της δήλωσης, την οποία ο Σπάθας χαρακτηρίζει προπαγανδιστική.

Όπως σημειώνει άλλωστε και ο ίδιος στο βιβλίο του:
"Υπάρχει ένα βρώμικο σχέδιο κάποιων να με παρουσιάσουν ως αγράμματο.
Ποτέ δεν είπα ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να ΚΕΡΔΑΝΕ κι όλοι οι άλλοι να πα να γαμηθούνε.
Είπα ξεκάθαρα ο Ολυμπικαός και το Αιγάλεω να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ κι όλοι οι άλλοι να πα να γαμηθούνε.
Μάρτυράς μου ο Γκαγκάτσης!
Έλεος πια με την προπαγάνδα!"

Την έκδοση συμπληρώνει το σπαρακτικό κάλεσμα, αντί επιλόγου, του Γιώργου Δούρου με τίτλο :"γιατί δε βγαίνει στο τηλέφωνο ο Αλέφαντος;;;"


4.Το βιβλίο του Τάσου Μητρόπουλου
"Οι αφίσες του παιδικού μου δωματίου"
όπου συγκεντρώνει τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού, του Παναθηναικού, της ΑΕΚ, του Εθνικού και άλλων πολλών ομάδων των οποίων υπήξε παίκτης-οπαδός.
Αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι εξής δηλώσεις:

70's: "Γεννήθηκα με τα ιδανικά του Εθνικού. Απ' όταν γεννήθηκα είχα στο δωμάτιο αφίσα του Καλκαντέρα και, πριν γεμίσει γαύρους ο Πειραιάς, έπαιζα πόλο στον ελεύθερό μου χρόνο."

80's: "Είμαι γαύρος από κούνια. Η αφίσα του Γιούτσου ήταν δίπλα από την εικόνα της Παναγιάς στο δωμάτιό μου".

Έρλι 90's: "Είμαι προσφυγόπουλο από γεννησιμιού μου. Στη σχολική μου σάκα είχα καρφιτσώσει κονκάρδα με ασπρόμαυρη φωτογραφία του Νεστορίδη.

Λέιτ 90's: "Από κείνο το απόγευμα στο Γουέμπλει κατάλαβα πως μία είναι η ομάδα που με διαπερνά ως τα κόκκαλα. Ήμουν παιδί και ονειρευόμουν όταν μεγαλώσω να αποκτήσω την καράφλα του Δομάζουν. Ή έστω το περουκίνι του."


Διαθέσιμα απ' τις Εκδόσεις Τριβέλλα, οδός Τσόχα 52.

Τηλ.: 2310-521010 (αν το σηκώσει ο Λιακό, πριν κάνετε την παραγγελία, καλού-κακού σηκωθείτε από ντιβάνια, πολυθόνες, καναπέδες, πριν αρχίσει και φωνάζει)

Ανώνυμος είπε...

γράφτε τη Μπήλιω με ήτα γαμώ την Παναγία σας

Ανώνυμος είπε...

επίδραση(φάτσα βύντρα+περιγραφή βιβλίου βύντρα+σχόλιο γκότζου+φάτσα ανατολάκη+περιγραφή βιβλίου ανατολάκη+φάτσα ανατολάκη)=επίδραση(μαγικά μανιτάρια).

Slartibartfast είπε...

Όλα καλά, αλλά "τούνδρα" ???? Αποκλείεται να την ξέρει μόνος του τη λέξη, του τη σφυρίξανε... Α, και όταν μιλάει η Μπήλιω, να βάζουμε και τις λιγωτικές παύσεις, παρακαλώ, αυτό είναι όλα τα λεφτά. Να' σαι καλά, το είχα ανάγκη βραδιάτικο !

κ. Δεηθώμεν είπε...

Από τα καλύτερα που έχεις γράψει!

spirited away είπε...

αυτό το ίντερνετ είναι το αγαπημένο μου

offshade είπε...

Ρε φίλε, δάκρυσα. Αναχαθείς.

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκα, υπάρχει ένας τύπος που λέγεται Ιάκωβος Καμπανέλλης;

DRN 06 είπε...

Για να υπάρξει αυτό το ποστ δημιουργήθηκε το ίντερνετ στα υπόγεια γραφεία του CERN πριν πολλά χρόνια.

Well done.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι που βρίζουν την Παναγία έχω να σας πω ότι είστε ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ.
Επίσης Ο ΑΛΕΦΑΣ πρεπει να γράψει βιβλίο κ να αναφέρεται περί παντός επιστητού με τίτλο 'ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ'

Ανώνυμος είπε...

Έτρωγα lemon pie διαβάζοντας το ποστ. έκαψα όλες τις θερμίδες γελώντας. κλαίω ακόμη

Ανώνυμος είπε...

Γαμώ τα γέλια.... Αν και για να ειμαι ειλικρινής περιμενα μετα το βιβλιο του Αγγελαρα περι ροκ, να υπάρχει το βιβλίο-απάντηση του Σαββα Κωφίδη με τίτλο ''Αγγελε σε ειχα για χριστιανο κι αποδεικνυεσαι βλάσφημος. Γουσταρουμε ροκιες και να σηκωνουμε μπαρες στα διοδια''

Ανώνυμος είπε...

apla respect

w00t είπε...

είσαι τεράστιος ρε μάγκα, χαρίζεις ζωή

Ανώνυμος είπε...

Klaiw...

Ανώνυμος είπε...

Κλαίω λέμε! Κλαίω!!!
Είσαι θεός!

GeorG είπε...

Από τις πιο εύστοχες και ζωντανές απεικονίσεις χαρακτήρων. Με τον Τσ(ι)άρτα και τον Μήτρογλου έχασα την επαφή μου με τον κόσμο για λίγα δευτερόλεπτα από τα γέλια. WELL SAID!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Mινoς: ''O ΠΑΟΚ''

BiBiBo είπε...

Ειμαι ανωμαλη?? διαβασω τοση ωρα το μπλονγκ και γελαω τρελα, και τελικα αποφασιζω να σχολιασω σε κατι ποδοσφαιρικο????

Ας μην ειμαι αδικη με τον εαυτο μου... Ισως με τραβηξε το λογοτεχνικο...

ΚρατΩ δεκα θεσεις κενες στα ραφια μου για αυτα τα βιβλια. Και μια βιβλιοθηκη κενη για τη δευτερη εκδοση του νικοπολιδη. Τη θελω ολη!

top