Πήρα άδεια την προηγούμενη εβδομάδα - και κατέβηκα να την περάσω στο χωριό μου επειδή δεν έχω μία. Έκανα το ταξίδι με το σκούτερ και φτάνοντας στο σπίτι των δικών μου, πάρκαρα απ' έξω. Τρεις μέρες αργότερα, καθώς ετοιμαζόμουν να φύγω πίσω για Αθήνα, ξεκλείδωσα τη σέλα του οχήματος και είδα πως είχα πέσει θύμα ΛΗΣΤΕΙΑΣ!

"Go on".

Μπορεί να το άκουσες στις ειδήσεις. Κάποιο μηδαμινό τομάρι είχε παραβιάσει τη σέλα της μηχανής και μου είχε κλέψει το κράνος. Δεν το εκτίμησα αυτό.

Μα βιαζόμουν να φύγω εκείνη την ώρα και δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Γάμα την Αστυνομία! Αποφάσισα να φύγω χωρίς κράνος κι έβαλα μπρος βρίζοντας μέσα από τα δόντια μου τη λεσβία τη μάνα του Τάκη του Περσία. Και εκεί μαλάκα βάρεσα τιλτ. Μου ανάψαν τα λαμπάκια. Όχι, κυριολεκτικά μου άναψαν τα λαμπάκια: η ποντικομαμή που μου έκλεψε το κράνος, μου είχε κλέψει και τη βενζίνη! Δεν το πίστευα όταν είδα το λαμπάκι αναμμένο! Ήξερα ακριβώς πόση είχα, σε ποιο χωριό είχα βάλει κατεβαίνοντας και πού πρέπει να ξαναβάλω στο γυρισμό. Άνοιξα ξανά τη σέλα για να σιγουρευτώ και το καπάκι του ρεζερβουάρ ήταν, όντως, ξεβίδωτο.

Τη βενζίνη γιατί ρε μπινέ; Γιατί, πραγματικά! Πώς ρε μουλόσπερμα, με καλαμάκι του φραπέ; Κι εγώ τί να κάνω τώρα; Να πάω στην Αστυνομία να τους περιγράψω τη βενζίνη για να μου την επιστρέψουν αν τη βρουν; Με πείραξε ως άνθρωπο, ως θηλαστικό, αυτού του είδους η ποταπότητα. 

-----
Δύο ώρες αργότερα πήγαινα με 120 στην Εθνική και το σκεφτόμουν πιο καθαρά το περιστατικό και ήμουνα σαν νίντζα. Ελλείψει κράνους είχα φορέσει ένα τζάκετ με κουκούλα και την είχα σφίξει στο κεφάλι μου τσίτα σαν τον Κέννυ στο South Park. Τα κορδόνια δεμμένα κόμπο στο πάνω χείλος και γυαλιά ηλίου. Μηδέν προστασία σε τρακάρισμα αυτό το κόλπο, αλλά βασικό για την επιβίωση στην Εθνική - πίστεψέ με. Ο λόγος είναι κάτι κωλοέντομα χοντρά σαν κεφτέδες τα οποία γενικά γουστάρουν Εθνική φάση και τα οποία αν τα φας σε γυμνό κεφάλι με 120 θα γίνει διαμπερές. Φαντάσου πλάκα:
Zaphod's Evil Head
Έπεσε Πάνω Σε Έντομο.

Έτσι ήμουν εμφανισιακά όταν εντόπισα δύο Ειρωνίες.

Η πρώτη είχε να κάνει με το ίδιο το κράνος, ως αγαθό. Το είχα αγοράσει στο Κυριακάτικο παζάρι στο Γκάζι, στους ρακοσυλλέκτες. Τριάντα ευρώ. Κρανάρα, λέμε - τριάντα ευρώ. Φυσικά και ήταν κλεμμένο ήδη μια φορά όταν το αγόρασα, Σέρλοκ. Δηλαδή το να καβατζώνεσαι με κλεμμένα κράνη με τριάντα ευρώ είναι κουλ, αλλά το να σου κλέβουν το κράνος, κακό; Για μια στιγμή! Ούτε ο Τζήμερος δεν τη θέλει την τόσο απελευθερωμένη οικονομία! 

Η δεύτερη Ειρωνία ήταν ακόμα πιο ειρωνική. Πρόσεξε: ζω στα Κάτω Πατήσια. Δεν μου κλέβουν τίποτα. Πάω στο χωριό μου: μου ρουφάνε τη βενζίνη σαν κανάτα σε πάρτυ! Τυροτρέλλα! Τούμπα το ότι η Αθήνα είναι ζούγκλα εγκληματικότητας και για αυτό θέλουμε να γυρίσουμε στα χωριά μας που έχει λιγότερα πακιστάνια τα οποία κάνανε την Αθήνα ζούγκλα εγκληματικότητας. Τα πάντα είναι ένα ψέμα.
 
-----
Θα πεις πως χοντραίνω μια εξαίρεση. Πως δεν με παίρνει να βγάλω μαζικό συμπέρασμα από κάτι τόσο μεμονωμένο. Θα σου πω "όχι" και θα σου πω επίσης να ετοιμαστεις για Βόμβες Αλήθειας επειδή έχω μια ανακοίνωση. Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις μου, αυτή τη στιγμή, Άνοιξη του 2012, το Μεταναστευτικό Πρόβλημα της χώρας βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του. Από το '91 που αρχίζει η φάση των ξένων ως σήμερα, οι συνθήκες συμβίωσης ελλήνων και μεταναστών δεν έχουν υπάρξει ποτέ πιο αρμονικές! 
Όπως μπορεί κανείς εύκολα να παρατηρήσει.

Είναι απλό, πραγματικά. Η Αθήνα του 2012 δεν έχει καμία σχέση με την Αθήνα του '09. Το Μουσείο έχει καθαρίσει από την πρέζα. Η Ομόνοια περπατιέται αβασάνιστα. Είναι αλλιώς τα πράγματα, πιο ισορροποημένα από ποτέ και οι λόγοι για αυτό είναι αρκετοί.

Ένας αριθμός μεταναστών έφυγε από την Ελλάδα επειδή δεν έβρισκε δουλειά. Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος. Ο θάνατος της οικοδομής άδειασε τα διαμερίσματα. Ακούω παντού ιστορίες Αλβανών που γύρισαν πίσω - και τα παιδιά τους είχαν γεννηθεί εδώ και ήταν και εδώ ξένοι, και τώρα στην Αλβανία ξένοι. Και πάκηδες τα ίδια, και μαύροι που συνέχισαν προς πιο μέσα Ευρώπη. 

Σαν να μην έφτανε αυτή η μείωση του αριθμού των ξένων, όσοι από αυτούς έμειναν πίσω άρχισαν να κάνουν scuba στους σκουπιδοντενεκέδες. Τα κανάλια το προβάλουν αυτό ως εικόνα εξαθλίωσης μα είναι το ακριβώς αντίθετο: δείγμα ευημερίας για της υποβαθμισμένες περιοχές! Κάθε γεμάτο καροτσάκι μαύρου στα Πατήσια είναι ένα δεκάευρο, και κάθε δεκάευρο είναι ένα ντου λιγότερο σε σπίτι στα Πατήσια.

Και υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, πήραν μπρος οι κοινωνικοί αυτοματισμοί και επήλθε η Σύγκλιση που ακούγαμε τόσα χρόνια. Όχι με τους Ευρωπαίους η σύγκλιση, με τους τριτοκοσμικούς - γι' αυτό και κουλάρουν τα πράγματα. Η ταξική νεκρή ζώνη ανάμεσα σε έλληνες και μετανάστες έχει γίνει αυτή τη στιγμή λεπτή σαν τρίχα. Μένουν άνεργοι γιος-γιος-κόρη, γυρνάνε στο πατρικό, κοιμούνται σε ράντζα πέντε άτομα σε ένα δυάρι. Αν σου θυμίζει κάτι αυτό, είναι αυτό ακριβώς που κορόιδευες τόσα χρόνια στους Πακιστανούς.

Και τελικά, ως αποτέλεσμα, προκύπτει ένα ολοκαίνουριο φαινόμενο: ότι δηλαδή το Μεταναστευτικό είναι αυτή τη στιγμή πιο λυσσαλέο στην επαρχία, παρά στην Αθήνα. Στην επαρχία, με τα χωράφια και τα τσοπανιλίκια, υπάρχουν ακόμα δουλειές για ξένους άρα και ξένοι να τις κάνουν. Και εγώ συνειδητοποιώ τώρα πως ήθελα να γράψω κάτι που μου συνέβη και πως μέχρι να το γράψω έγινε πουτάνα όλα στην Πάτρα και φαίνεται σαν να αβαντάρω τις εκκαθαρίσεις και να συμφωνώ πως οι ξένοι είναι η λοίμωξη της επαρχίας. Ειρωνία τρίτη στα καπάκια για αυτό θα κλείσω με βωμολοχία να γίνω σαφής: ο Ραϊμόν ήταν Καλά πορδοβούλωμα Πατρινέ, τώρα σε χαλάσανε ξαφνικά οι ξένοι!



"Θα γυρίσω και θα σας γαμήσω στα τάκλιν". (Ραϊμόν Καλά).


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Πατρινοί είναι Πούστηδες.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα περιμένουμε το demotivational poster "Τζήμερος - στα τσιμπούκια ανήμερος".

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε γαμώτο

μιά ψήφος και για μένα για το εν λόγω poster.

Ανώνυμος είπε...

Να γεμίσει η Πάτρα μιναρέδες και να φύγουν οι μινάρες.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει λάθος στους υπολογισμούς σου, στην πρώτη σειρά. Το πέμπτο δεκαδικό ψηφίο έπρεπε να είναι 6.

Επίσης, στην πέμπτη σειρά παραγωγίζεις ολικά μια μερική παράγωγο και αμέσως παρακάτω χρησιμοποιείς τον τανυστή Ricci λάθος.

Και δυστυχώς, η ομάδα Lie που χρησιμοποιείς δεν ορίζεται στο χώρο που έχεις ορίσει τη συνάρτηση (στις οποίας το πεδίο ορισμού λείπει ένα μείον).

Αν είχες κάνει σωστά τους υπολογισμούς, θα έβγαινε αμέσως ότι πρέπει άμεσα να κάνεις το poster για τον Τζήμερο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε! Εσυ ήσουν ο τύπος που είδα τις προάλλες στην εθνική;

Ανώνυμος είπε...

χυνω μετα-μαρξιστικες προκες

Ανώνυμος είπε...

http://bighugelabs.com/output/motivatorb38d7ea29f7c821b5a08ef745da13b6b3f7dea98.jpg
εντάξει τώρα;

Ανώνυμος είπε...

ερμ

το ποστ

’προσεξε γιατι μπορει να σε σκοτώσω’

γιατί εξαφανίστηκε? όλα καλά ελπίζω και κρύψτο αν θες/αν δημιουργεί πρόβλημα

keep up the good work!

Ανώνυμος είπε...

6:27, το link με την εικόνα βγάζει 404 not found

Ανώνυμος είπε...

http://i.imgur.com/pD9tt.jpg

Ανώνυμος είπε...

merci

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ζαφ ξερεις τι ειναι το τραγικο με σενα; Το μπλογκ αυτο θα μεινει στην αφανεια επειδη ειναι πολυ καλο. Πολυ καλογραμμενο, πολυ ψαγμενο, πολυ χιουμοριστικο. Φυσικα δεν ξερω αν σε νοιαζει (και θα χαρω πολυ αν δε σε νοιαζει) αλλα το θεωρω κριμα οπως και να΄χει. Χρειαζομαστε ταλαντουχους ψυχανωμαλους σαν κι εσενα, σ αυτο το ιντερνετ το γεματο χιππηδες και τρολλακια.

Ανώνυμος είπε...

τι λεει ρε ο αποπανω?!? πες μου ρε μαγκα, εχεις υποψιν σου τιποτα καλο που το μαθε πολυς κοσμος και αυτο παρεμεινε το ιδιο καλο? πανε κοινοποιηστε στο facebook αμα θελετε να γεμισουμε 15χρονα. ολα ετσι ξεκινανε.

Ανώνυμος είπε...

οχι γι αυτο ακριβως λεω οτι ειναι τραγικο. για να εισαι γνωστος εδω πρεπει να γινεις τιγκα κατιμας και λελος. Εγω προτιμω να μεινει το στρουγκ ετσι αντεργκραου να το διαβαζω και να καυλωνω μοναχος μου.

ο Αποπανω

Ανώνυμος είπε...

Με φοβιζουν οι δηλωσεις του Ραϊμον Καλα (και καλα...)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑι τιτλος από Ρόσα! Εύγε, μα την μετατραυματική αγχόνη!

top