Κόρνα γραμματείας, λήξη χρόνου, κάτω τα στυλό. Τα κόμματα ανακοίνωσαν τις οριστικές λίστες υποψηφίων τους για την επικράτεια και όσοι ήταν να γλείψουν, εκβιάσουν, παζαρέψουν ή ρίξουν τα μούτρα τους για να είναι υποψήφιοι με το ένα ή το άλλο κόμμα, μπορούν να αρχίσουν τα ντου στα καφενεία ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και επισήμως. Ως ΣΤΡΟΥΓΚ, κάτσαμε και καήκαμε διαβάζοντας από πάνω μέχρι κάτω κάθε λίστα κάθε κόμματος από τα 10 8 7 κοινοβουλευτικά, για να μη χρειαστεί να το κάνεις εσύ! Αν βρήκαμε fail, διαμάντια και εκλογικές τρολλιές στα ονόματα των υποψηφίων, ρωτάς; Ναι, βρήκαμε. Ω, πόσα βρήκαμε.

Αν θεωρούμε στα σοβαρά πως το να σχολιάζεις το όνομα του άλλου είναι αιχμηρή σάτιρα αντάξια των βάρβαρων καιρών, ρωτάς επίσης; Χμ, ναι. Επειδή μέσα στο παραβάν μάγκα, είσαι μόνος με κάποια φύλλα χαρτί. Ο σταυρός που βάζεις εσύ (κι εγώ κι ο παρακεί και τα γερόντια στα χωριά), μαρκάρει ένα όνομα, το οποίο έχει μια συγκεκριμένη συνειρμική δυναμική και σου προσφέρεται με μια συγκεκριμένη -αλφαβητική- σειρά. Στρουκτουραλισμός δηλαδή, όπως έχω υποσχεθεί - ή, αλλιώς, ο λόγος για τον οποίον στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας υπάρχει Διαμαντοπούλου Άννα, υπάρχει και Διαμαντοπούλου Αικατερίνη. Η διαφορά δεν είναι πολιτική, είναι αλφαβητική. Δεν είναι ιδεολογική, είναι ΑΒΑΔΙΣΤΑ-ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ και υπονοεί χιλιάδες ρουσφέτια της υπουργού Αννούλας πεταμένα στα σκουπίδια.


Τέτοιες τρολλιές, πολλές. ΠΟΛΛΕΣ. Ο Καμμένος κατεβάζει Αντώνιο Σαμαρά στην Α' Θεσσαλονίκης και ο Καρατζαφέρης, γνωστός ως πολλά πράγματα μα όχι ως κάποιος που θα άφηνε ένα βλαμμένο λογοπαίγνιο να πέσει χάμω, έχει Σαμαρά Χρήστο στη Β' περιφέρεια της πόλης. Ακόμα μια απόδειξη πως ο Καμμένος κάνει ό,τι έκανε ο Καρατζαφέρης, καλύτερα, μα οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ δεν παίζονται. Ο προεδράρας κατεβάζει έναν Κολοκοτρώνη στην Α' Θεσ/νίκης, Καζαντζίδη στη Β', έναν τύπο με το όνομα Μιχαήλ Λαός στα Δωδεκάνησα, Δημήτριο Έλληνα στη Σάμο και μια Θάλεια Χούντα στο υπόλοιπο Αττικής. Είσαι καρατζαφερικός. Μενεις στη Μαγούλα. Κάτω-κάτω στο ψηφοδέλτιο, χούντα. Χύνεις ή δε χύνεις;

Και η ΠΑΣΟΚάρα παίζει βρώμικα στο Ηράκλειο, ρίχνοντας στο γήπεδο Νικόλαο Ξυλούρη. Η δε Δημοκρατική Αριστερά μπαίνει σφήνα στη Β' Πειραιώς, την περιφέρεια όπου ο Γιώργης ο Ανατολάκης παίρνει ποσοστά Τσαουσέσκου, συμπεριλαμβάνοντας στα ψηφοδέλτιά της έναν Γ(εράσιμο) Γεωργάτο, ενώ η Χρυσή Αυγή το μηδένισε, βρίσκοντας (οι μπαγάσηδες!) Γκλέτσο Απόστολο υποψήφιο στη Φθιώτιδα, άλλον Κολοκοτρώνη στη Λακωνία και Παπαδόπουλο Γεώργιο στο ψηφοδέλτιο του νομού Φλώρινας. Αυτούς τους κλόουν φοβάσαι, κατάλαβες;


Διαβάζοντας τις λίστες, γρήγορα συνειδητοποιεί κανείς πως σχεδόν κάθε κόμμα έχει έναν τουλάχιστον υποψήφιο που συμπυκνώνει την ιδεολογική μενταλιτέ του κόμματος που εκπροσωπεί στο όνομά του. Το ΚΚΕ έχει έναν Ηλία Μπράβο, ο Καμμένος έναν Ευάγγελο Σαματά, η Δημοκρατική Αριστερά έναν Άγγελο Φωτίου, ο ΛΑΟΣ έναν Ευστράτιο Νταή, ενώ οι Οικολόγοι-Πράσινοι διεκδικούν τη Β' Αθηνών με τον Γεώργιο-Θεόδωρο Παπαγλάστρα. Ξανά Χρυσή Αυγή θα είναι η punchline της παραγράφου όμως, αφού τα φασιστόνια φιλοξενούν στις λίστες τους τον άνθρωπο που φέρει το αρχετυπικό, υπέρτατο, σε κάθε του συνθετικό, επιπέδου Ευγένιου Τριβιζά, όνομα Έλληνα δεξιού. Κυρίες και κύριοι, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Ζωάκος.

Υπάρχουν, βέβαια, και τα fail. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να είσαι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και να λέγεσαι Κατερίνα Κνήτου. Ούτε δείχνεις προλεταριακό γεναολογικό δέντρο, ως υποψήφιος του ΚΚΕ με το όνομα Ιωάννης Κοτσαμπάσης. Αυτοί που εκτίθενται περισσότερο από την ετυμολογία των ονομάτων των υποψηφίων τους είναι κυρίως δύο: ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Αριστερά. Ο μεν ΛΑΟΣ μπασταρδεύει ασυγχώρητα το άριο αίμα της φυλής κατεβάζοντας υποψηφίους με ονόματα όπως Εγγλεζάκη, Φράγκου, Αράπογλου, Αρναούτογλου και Τσάμης, ενώ το δε κόμμα του Φωτάρα θα δυσκολευτεί να αρνηθεί τις κατηγορίες πως είναι ΠΑΣΟΚ, από μια νέα οπτική γωνία φιλοξενώντας στις λίστες του έναν Ανδρουλάκη, έναν Χρυσοχοΐδη, έναν Πεπονή, μια Παγκάλου και έναν -για όνομα του θεού- Ανδρέα Παπανδρέου.


Μα άλλη κατηγορία ονομάτων υποψηφίων είναι η αγαπημένη μου: τα ολοσδιώλου κουκουρούκου ονόματα. Και αυτά κι αν είναι μπόλικα. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι εχουν τη Βενετία Γαζίλα, που μάλλον είναι δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ιταλίας. Με τα πασόκια κατεβαίνει ο Αλέξανδρος Οφίδης, ο οποίος αν δεν είναι συνδεσμίτης όπως ο Χαράλαμπος Οσουγιάς, είναι έργο του Καραγκιόζη. Ο ΛΑΟΣ μας καίει τον εγκέφαλο με ονόματα υποψηφίων όπως Μιχαήλ Λυκόπουλος-Λύκος και Συγγαρεύς Χαράλαμπος-Λύσανδρος του Ιωάννη-Βύρωνα, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά (ξανά) θεωρεί φυσιολογικό να μας ζητά να ψηφίσουμε τύπους με ονόματα όπως Τζούλης Θεοφάνους, Τιμόθεος Στραβοπόδης, Θράσος Φωτεινός, ή τον hardboiled ντετέκτιβ Μάικ Φιν. Και, δώσε: Μωυσής Μπέρμπερης (ΔΗΜ.ΑΡ., Ευρυτανία)



Αθανάσιος Αλμπάντης (ΛΑ.Ο.Σ., Δράμα)




Αγαπούλα Γερογιαννάκη (Ν.Δ., Β' Αθηνών)




Χρυσούλα Πρέζα (ΛΑ.Ο.Σ., Β' Αθηνών)




Την παλεύεις, αναγνωσταρά μου μετά από αυτά; Επειδή θέλω να σταθούμε λίγο στα ονόματα, τα μικρά ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσεξέ με. Έχουμε και λέμε: Θεανώ, Ιφικράτης, Ερμίνα, Δίκαιος, Φιντίας, Καφένια, Αριστομένης, Ονούφριος, Πολυδεύκης, Αίγλη, Βερόνικα, Βεατρίκη, Ευκλείδης, Ανθή, Νάνη, Νεφέλη, Ρουμπίνη, Ξανθούλα, Πολυξένη, Νέστορας, Ηρώ, Δανάη, Κρυσταλία, Μικές. Δεν υπάρχει ούτε ένα από τα παραπάνω που να βγάζω από τον κώλο μου, όλα είναι πραγματικά μικρά ονόματα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Τι κατάρα, τι φριχτή, απαίσια κατάρα να έχεις γονείς που ψήφιζαν ΚΚΕ Εσωτερικού!


Θα κλείσω με ένα κουίζ, απ' αυτά που ξέρω πως γουστάρεις. Μπορείς να εντοπίσεις από τα παρακάτω, πόσα είναι πραγματικά ονόματα υποψηφίων βουλευτίνων, και πόσα ανήκουν σε συγγραφείς βιβλίων "τύπου Alter"; Για δοκίμασε!

- Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού

- Χαΐδούλα Πράντζου-Καφφέ

- Αγγελική Μαργαρίτη-Άντριους

- Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη

- Χριστίνα Βίτους-Ανδρεέα

- Δέσποινα Αλατσή-Φράιλιχ

- Αικατερίνη Δικητόλια-Καβέτσου

- Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

- Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα

- Ματίνα Καρούση-Τάσαινα

- Όλγα Ρεντάρη-Τεντέ

- Χρυσαφένια Μαλλιά-Στολίδου

Απάντηση: όλες. ΟΛΕΣ οι παραπάνω είναι υποψήφιες ρε φίλε. 



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ξέχασες τον Κώστα Ήσυχο, ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας, και την Άννα Μπάστα, ΑΝ.ΕΛΛ

kollaps είπε...

Ξέχασες και τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στη Λάρισσα που λέγεται... ΑΛΤΖΕΡΙΝΟΣ!

spi_der είπε...

είσασετε κωλόπαιδα.Μια απόλαυση έχουμε όταν αράζουμε για καφέ μετά την ιερή διαδικασία της ψήφου, τη spoilιάζετε κι αυτή.

Marios Amontaristos είπε...

Ο ναζί Γκλέτσος είναι ξάδερφος τού δήμαρχου.

αεροπορος είπε...

τρέμω στην ιδέα ότι τελικά το χιούμορ δεν το έχουμε εμείς. αυτοί το έχουν. είναι ξεκάθαρο ότι το κάστινγκ το έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Édika.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΟΝΣΚΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ

Κεφαλή του Τσάρλς Μπρόνσον είπε...

έχω πεθάνει στα γέλια. ευλογήμενη η μέρα που ξαναζωντάνεψε το ΣΤΡΟΥΓΚ.

Ανώνυμος είπε...

"...Βενετία Γαζίλα, που μάλλον είναι δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ιταλίας."

μου φυγε ο μπαφος απ το στομα!

Ανώνυμος είπε...

Όλα είναι πολύ λίγα μπροστά στο "Αγγελική Μαργαρίτη-Άντριους". Κλαίω.

top