Ααααχ... Ισολογισμοί! Πορνό για γιάπηδες, ζουμερά βυζιά που θρέφουν τις εφημερίδες, θεόρατα κρυπτογραφημένα κωλοδάχτυλα. Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις ανακοινώνουν αυτές τις ημέρες το "ταμείο" του πρώτου τριμήνου του έτους - και αυτό, χαζούλη, είναι το σημαντικότερο πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Είναι απλό, πραγματικά. Σε αυτές τις εταιρικές ανακοινώσεις, τα κέρδη ή η χασούρα δεν αναφέρονται ξερά, μα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ακόμα πιο νιανιά: εφόσον η χώρα μπήκε σε καθεστώς μνημονίου πέρσι 23 Απρίλη, το Α' τρίμηνο του 2010 ήταν ακριβώς οι τελευταίες μέρες πριν το Μνημόνιο - άρα τα στοιχεία που ακολουθούν είναι το πώς πήγαν, οικονομικά, οι συγκεκριμένες εταιρίες πριν και μετά το Μνημόνιο. (spoiler: καλύτερα από 'σένα)


- H Alpha Bank παρουσίασε κέρδη 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, αντί ζημιών 10,4 εκ. του αντίστοιχου τριμήνου 2010.



- 74 εκατομμύρια κέρδη για τους μετόχους της Eurobank, έναντι 61 πέρσι -και πολύ πιο έναντι των 5,3 εκατομμυρίων μείον που περίμεναν οι αναλυτές.
 


- Και βέβαια, δε χρειάζεται να έχεις απαραίτητα πλεόνασμα για να είσαι κερδισμένος: 29,5 εκατ. οι ζημιές της Αγροτικής, από 37,4 πέρσι...



- ... και 18 εκατομμύρια μέσα η Aegean, από 32,8.



- "Καθαρά κέρδη 157 εκατ. ευρω πέτυχε το πρώτο τρίμηνο 2011 ο όμιλος της Εθνικής τράπεζας (από 21 εκατ. πέρυσι)". Δλδ, πάλι κουβά οι αναλυτές, ευχάριστη έκπληξη οι ελληνικές τράπεζες :) ;) <3



- Στη δική της σούμα, η Motor Oil ανακοίνωσε πενταπλασιασμό των καθαρών κερδών της σε σχέση με το τελευταίο προ-μημονιακό τρίμηνο. Πενταπλασιασμό. 500%. Πεντακόσιατοισεκατό.



- 500% αύξηση στα καθαρά κέρδη.



- "Σημαντική άνοδο 68,5% κατέγραψαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Revoil, ενισχυμένα με τα κέρδη της ναυτιλίας τα οποία απαλλάσσονται των φόρων".



- Και ούτω καθεξής. H Intracom μείωσε ζημιές,




- ... το ίδιο και η MIG,





- ενώ ο Μπάμπαρος ο Βωβός γάμησε πάτους, πηγαίνοντας από χασούρα 3,1 εκατ. πέρσι, σε κέρδη 22,2 εκατομμυρίων.






ΟΚ. Μια στιγμή, επειδή με αυτά που γράφω σαν να παρα-έγινα γραφικός συντεχνιακός βολεμένος που δεν θέλει να χάσει τα προνόμια του. Το κείμενο -και το μπλογκ εν γένει- πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στάλα εγκυρότητας (*καθαρίζει λαιμό, κουνάει απειλητικά γροθιά, σφυρίζει το μουσικό σήμα της "Ανατροπής"*) ΓΚΚΡΡΡΡΡ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ, ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΠΕΔΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΪΚ ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΤΕ ΚΑΓΙΕΝ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΩΛΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗ ΧΛΙΔΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΧΩΡΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΟΥΤΖΩΣΩ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ.

2 σχόλια:

Provato είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!








!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bech είπε...

Ron Jeremy... κίνηση "ανεμόμυλος". Δεν λέω τίποτα άλλο...

top