Εδώ και καιρό, έχω δύο ανοιχτά στοιχήματα - τα οποία έχουν ωστόσο κοινή κατάληξη.

Το ένα αφορά έναν γνωστό μου Πασπίτη, καλό παιδί αλλά χαζό, και τίγκα χωμένο στην κομματική καριέρα. Το άλλο έχει να κάνει με έναν τύπο από τη σχολή μου. Μαλακάκος αυτός, Δαπίτης και μπροστάρης της Ντορικής φράξιας της σχολής, η οποία
μάλιστα διασπάστηκε από την επίσημη ΔΑΠ πριν λίγα χρόνια. Ε, αυτό στο οποίο προκαλώ κάθε ενδιαφερόμενο, είναι το ποντάρισμα πως αυτούς τους δύο θα τους δούμε τουλάχιστον υφυπουργούς μέσα στα επόμενα χρόνια. Δεν είναι πιο έξυπνοι, γοητευτικοί, ή οραματιστές, ή μορφωμένοι από το μέσο όρο. Τους φαντάζομαι ήδη να σκαλίζουν τις μύξες τους στα πίσω έδρανα της Βουλής στη μελλοντική Ελληνοφρένεια.

Τους έχω μπανίσει και τους πιστεύω. Θα έχω σελέμπριτι γνωστό σε λίγα χρόνια! Απλά, είναι φτιαγμένοι από αυτή την πάστα ανθρώπου. Αυτού που του βάζανε κλανιέρα στην καρέκλα στο Λύκειο, μπήκε σε παράταξη τη μέρα εγγραφής του στο πανεπιστήμιο, μοίρασε σημειώσεις/οργάνωσε τριημεράκια στην Αράχωβα, ψήθηκε με την πάρτη του και με τον κομματικό μικρόκοσμο, διορίστηκε σε κάποια ανύπαρκτη διεύθυνση υπουργείου, αντάλλαξε καρεκλιές και ίντριγκες στα συνέδρια της νεολαίας... κατάφερε να αναρριχηθεί μέσα σε αυτήν και μοιραία κάποια μέρα καταλήγει υφυπουργός, αποτελώντας μάλιστα και ατού του κόμματος αφού επιτρέπει στις embedded εφημερίδες να καμαρώνουν για "κυβέρνηση νέων και άφθαρτων προσώπων".

Η διαδρομή είναι γνωστή και επαληθευμένη δεκάδες φορές, από τον Μεϊμαράκη και την Τώνια Αντωνίου, ως τον Χατζηδάκη, τον Βουλγαράκη και τον Στυλιανίδη: όλοι οι παραπάνω έχουν υπάρξει ηγέτες των αντίστοιχων νεολαιών. Και μόλις χθες, η μεγαλύτερη νεολαία-κομματικό φυτώριο της χώρας εξέλεξε το νέο της πρόεδρο. Άρα, με την αδιαμφισβήτητη δύναμη της στατιστικής, χθες πρωτογνωρίσαμε έναν υπουργό της κυβέρνησης που θα είναι στα πράγματα το 2020.



"Τώνια Αντωνίου!"


Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος (περί ου ο λόγος) είναι αυτός που κ
ατάφερε να αποκτήσει το χρίσμα της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ, στην πρώτη εκλογή "από τη βάση" στην ιστορία της παράταξης, υπερισχύοντας με ένα ποσοστό γύρω στο 55% επί του αντιπάλου του Κώστα Χατζή. Επίσης: γέμισε Δαπίτες όλη η Αθήνα/ αχ και να 'σουνα εδώ, Δημήτρη Κουφοντίνα. Σήμερα λοιπόν, προλαβαίνω τις εξελίξεις και συστήνω τον άνθρωπο που σε δεκα χρόνια θα διαπραγματευτεί την αμφιλεγόμενη πώληση μιας ΔΕΚΟ, ή θα επαναφέρει/καταργήσει τη βάση του 10, ή θα εξαρθρώσει μια ακόμα γενιά τρομοκρατών. Όταν γίνει εκείνος ο ανασχηματισμός και γνωρίζεις ήδη τον νέο υπουργό Παπαμιμίκο, να θυμάσαι πως το άκουσες πρώτα στο ΣΤΡΟΥΓΚ, λινάτσα.


11 Πράγματα Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε Για Τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

- Έχει επάρατο όνομα.

- Το επίθετό του είναι η punchline του ανεκδότου "Μπαίνει ένα καρδινάλιος σε ένα κοτέτσι...".

- Εξελέγη με αυτές ακριβώς τις διαδικασίες που κορόιδευαν στον Τζέφρι.

- Είχε αντίπαλο ένα Χρυσαυγιτίνι με ονοματεπώνυμο γνωστού Ρομά (ο Χέρμαν Γκαίρινγκ από την Αργεντινή αρνήθηκε το endorsement του για αυτόν το λόγο).

- Είναι 32 χρονών, άρα στη ΝΔ ο όρος "νεολαία" ορίζεται σε συνάρτηση με την ηλικία του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

- Βάζει περισσότερο ζελέ από τον Ρος Γκέλερ και έχει baby-man τριχοφυία:


- Φοράει ροζ πουκάμισο. Ως γνωστόν οι Δαπίτες φοράνε ροζ πουκάμισα, ενώ οι Πασπίτες ροζ πουκάμισα με πουλοβεράκι ριγμένο στους ώμους. Επίσης οι Δαπίτες οδηγούν Smart και οι Πασπίτες 206, και οι μεν βάζουν στα ηχεία πριν τις φοιτητικές εκλογές Χρήστο Πάζη ενώ οι δε Κότσιρα.


- Φημίζεται για την ευαισθησία του απέναντι στις ΜΚΟ και μάλιστα έχει δημιουργήσει μια τέτοια με το όνομα "ΟΝΝΕΔ Α.Ε.".

- Τον ελεύθερό του χρόνο, αγαπάει να φοράει τρεντοκαγκούρικα μπουφάν και να περιπλανιέται στους πολύβουους δρόμους της αστικής ζούγκλας:



- Εχει μια πραγματικά ακόρεστη όρεξη για λουκανικόπιτες:


- Στο δημοτικό έπαιρνε καλό βαθμό στο "Σκέφτομαι και γράφω" και έχει εκπροσωπήσει το σχολείο του στη Βουλή των Εφήβων.

2 σχόλια:

karamits είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο τούτο γράφομαι συνδρομητής.
Σε μελλοντικό ποστ θα ήθελα να αναλύσεις πιο πολύ τα ενδυματολογικά των δαπιτών καθώς βλέπω ότι το έχεις.

monkey είπε...

eisai dunatos paiktis...

top