- "Αν περάσεις το Γιβραλτάρ πέφτεις στο κενό, οι δούλοι είναι το must-have γκάτζετ του χειμώνα -και οι θεοί είναι δώδεκα, εκ των οποίων τρεις τουλάχιστον εθισμένοι στο σεξ" (ανώνυμος Αθηναίος, κάπου ανάμεσα στο 436-338 π.Χ.)

- Η σιωπηλή πλειοψηφία κατέληξε λοιπόν τι θέλει, μετά από 3 μέρες σύγχυσης: ησυχία. Τα πάντα να γίνουν όπως ήταν πριν ξεσπάσει αυτή η τυφλή βία, πριν διαπραχθούν αυτά τα φριχτά, ανεξέλεγκτα εγκλήματα που βύθισαν σε απόγνωση τον εμπορικό κόσμο και πλήγωσαν τη χώρα που ανακάλυψε τη Δημοκρατία. Τα πάντα να γίνουν όπως ήταν το περασμένο Σάββατο, γύρω στις 20.30.

Εκείνη η γλυκιά, προπολεμική εποχή... Τότε που ακόμα ζούσαμε ευτυχισμένοι σε καθεστώς ησυχίας: την ατάραχη κατάσταση στην οποία η Αστυνομία ελέγχει την πρέζα, ένα κόμμα που έχει ψηφιστεί από 15% της χώρας έχει "50%+1" εξουσία στη Βουλή και τα οχτάωρα πληρώνονται με 25 μαύρα ευρώ (σσ: στο "Palmie Bistro" της πλατείας Βικτωρίας πριν λίγο καιρό που πήρα για δουλειά). Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά αν διαταραχτεί αυτή η ησυχία, ο αναγκαίος και ικανός όρος για να αναπτυχθούν τα τρία παραπάνω και κάτι εκατομμύρια ακόμα που θα μου ανατιναχτεί το κεφάλι αν αρχίζω να τα βάζω σε μια σειρά.

- Κανονικά σε αυτό το σημείο του ποστ θα άρχιζα να εμβαθύνω νοηματικά στα παραπάνω, μα μετά από καμια-δυο απόπειρες που έσβησα γρήγορα, λέω "γάμα το". Το να αρχίζεις να αναλύεις κάτι σημαίνει πως το θεωρείς ήδη τετελεσμένο. Όχι ακριβώς, θα έλεγα. Το ότι τα κανάλια επέστρεψαν στο κανονικό πρόγραμμα μπορεί να έστειλε τους Πολίτες ήσυχους για ύπνο, μα ήταν απλά οι διαφημιστές που γκρίνιαζαν και όχι η λήξη του συναγερμού. Πολύ φοβάμαι πως η ερεθιστική λέξη "εξοστρακισμός" αρκεί για να κατεβάσει κι άλλους πράκτορες των Αμερικάνων αύριο στους δρόμους, να τιμωρήσουν τον Καραμανλή για τον αγωγό.

- Σήμερα δεν κατάφερα να κατέβω στο Κέντρο, μα οι πηγές μου περιγράφουν μια αισθητά αλλαγμένη εικόνα από τις πρώτες μέρες, με τα ΚΝΑΤ να κάνουν σκάτζα βάρδια τους μπάτσους της Ομόνοιας, ενώ από Πολυτεχνείο προς Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου είχαν τα μπλόκα τους οι Χρυσαυγίτες. Μιας και λέμε τα νέα μας, αυτό επίσης που ίσως έχασες τις τελευταίες μέρες.

- Γαλάνης. Γιώργος, νομίζω. Ο επίσημος μπ
άτσος της ευρύτερης επαρχίας. Στην κωμόπολη που μεγάλωσα υπηρετούσαν 4-5 μπάτσοι, σε μια άλλη δίπλα άλλοι τόσοι και στα χωριά καμια δεκαριά ακόμα. Μα ο Γαλάνης ήταν ο Επίσημος Μπάτσος. Δεν είχε πληρώσει ποτέ σε μαγαζί, χωρίς ταυτόχρονα να έχει προσφερθεί ποτέ κανείς να τον κεράσει. Είχε γαμήσει στο ξύλο έναν Ρουμάνο πενηντάρη που δούλευε σε κάτι ελιές, στη μέση της πλατείας. Έκανε προσαγωγές γυμνασιόπαιδων που οδηγούσαν παπιά χωρίς κράνος -σε επαρχιακή κωμόπολη, που ακόμα και οι Πάουερ Ρέιντζερς θα κυκλοφορούσαν χωρίς κράνος.

Σήμερα έμαθα πως ο Γαλάνης συνελήφθη, για μια υπόθεση δουλεμπορίου που περιελάμβανε 30 Πακιστανούς κρυμμένους σε ένα φορτηγό και δύο πτώματα Πακιστανών σε χαντάκι της περιοχής. Συγχώρεσε λοιπόν τον αταίριαστα κεφάτο τόνο που έχει το παρόν ποστ σε κάποια σημεία.

- Η απολογία του Κορκονέα έχει ανέβει ολόκληρη σε pdf στο Indy. Κλείνω με δύο παρατηρήσεις επ' αυτής, πέρα από τα περ
ί "Μωραΐτη" που ακούγονται ήδη παντού (και είχε μυριστεί ο Ζαχαριάδης από την Κυριακή ακόμα):

1) Ο Κορκονέας έχει δύο αδερφές με νοητική καθυστέρηση. Όχι μια, για να πεις "κρίμα και το βουλώνω", αλλά δύο, για να πεις "το Κορκονέικο διαχρονικά γλυκοκοιταζόταν στα οικογενειακά τραπέζια".


2) Ταυτόχρονα, από κοτζάμ Εξάρχεια Σάββατο βράδυ (με θερμοκρασίες ήπιου Σεπτέμβρη), οι αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν την εκδοχή του Κορκονέα είναι λιγότεροι κι από τις αδερφές του. Ενας κι έρημος Αθανάσιος Ραδής, που μπορεί να είναι και μπορεί και να μην είναι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι. Τώρα που το σκέφτομαι, όχι μόνο ο Ραδής δεν υπάρχει, αλλά ακόμα και η μια και μοναδική κατάθεση αστυνομικού που στηρίζει τον κατηγορούμενο είναι μούφα, με το πρώτο fake όνομα που τους κατέβηκε
στο κεφάλι:




Το ανάγνωσμα γίνεται ακόμα πιο αγριευτικό, τη στιγμή που συνειδητοποιείς πως διαβάζεις απλά ένα γραπτό τού Κούγια, που μιλάει για τον μπάτσο σε πρώτο ενικό.


3 σχόλια:

cheaptalk είπε...

Πιο χαρακτηριστικά, για την ιστορία, επειδή έφαγα αρκετή ώρα χτες στο Σύνταγμα και στα γύρω:

Τα περισσότερα μπλοκ, και όχι μόνο τα μεγάλα, πέρασαν λες και ξεκίνησαν μόνο για να διαλυθούν. Πιο κουφά, αν φώναξαν κάνα σύνθημα για τους μπάτσους, το φώναξαν με μέτωπο αλλού. Κάποιο κράξιμο έπεσε, από τον πολύ ανοργάνωτο κόσμο που είχε μαζευτεί και πάλι. Αλλά οι περισσότεροι απλά.. πάθαν πλάκα.

Μεγάλη ψυχραιμία είδα στα χημικά και τα ψευτοντού των μπάτσων. Τελικά οι περισσότεροι δεν άντεξαν, να τρώνε χημικά και να φτερνίζονται οι γύρω στη μάπα τους, και διαλύθηκαν. Έμεινε πιτσιρικαρία να πετάει βροχή από κοτρώνες, χωρίς πολλές αντιδράσεις.

Πιο κάτω βέβαια, στη Πανεπιστημίου, άκουγες ουρλιαχτά "βγάλτε τα γκλομπ είπαμε, τα γκλομπ στα χέρια" στους ασυρμάτους.

Zaphod's Evil Head είπε...

Το "λες και ξεκίνησαν μόνο για να διαλυθούν" ήταν η πιο ακριβής περιγραφή για αυτό που είδα κι εγώ στα κομματικά μπλοκ. Κρατάω σημειώσεις για αυτό και θα δώσω αρκετά σχετικά στιγμιοτυπά σε ένα από τα επόμενα ποστ.

jesus είπε...

ψήσου ν' αλλάξεις το 1ο λινκ του άρθρου με αυτό

http://news247.gr/newspapers/?dtmDate=2008-12-10

(νομίζω είναι το σωστό). κ ψήσου να γράψεις κάνα καινούργιο, καρκίνο μας έβγαλες...

top