- Υπάρχει ένα γαμάτο κόλπο που θυμάμαι από τη Γένοβα μα έχω δει ελάχιστα μέχρι στιγμής εδώ, για αυτό το σημειώνω: νερόμπομπες, μάγκα. Αυτά τα μπαλονάκια που έχουν στα σχολεία για το μπουγέλωμα, γεμάτα όμως όχι νερό αλλά μπογιά. Υπάρχει η εντύπωση πως αυτά είναι μόνο συμβολικά, για να έχουν κόκκινους λεκέδες οι και καλά "ματοβαμμένοι" μπάτσοι. Λάθος! Η σωστή μεθοδολογία είναι πως εκτοξεύεται η νερόμπομπα, σκάει στο κράνος του ματατζή, ο ματατζής δε βλέπει από τη μπογιά, αναγκάζεται να βγάλει το κράνος... και τα υπόλοιπα είναι ιστορία, πέτρες στο εκτεθειμένο πλέον κεφάλι του και πνίξιμο από τα ίδια του τα χημικά. Εύκολο, αποτελεσματικό και εξόχως διασκεδαστικό. Το υπενθυμίζω εν όψει του πανεκπαιδευτικού της Πέμπτης.


- Διάβαζα λεπτομέρειες της προσωριν(ότατ)ης κράτησης των δύο μπάτσων και ομολογώ πως έβαλα τα γέλια. Η γενική εικόνα είναι πως ο Κορκονέας τα βράδια κοιμάται αγκαλίτσα με τον Αραβαντινό στο κρεβάτι του τελευταίου, ενώ απ' έξω καμια τρακοσαριά κρατούμενοι προθερμαίνουν τα καυλιά τους για όταν θα κάνει το λάθος να προαυλιστεί. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η επιμονή τού Κούγια να αποφυλακίσει τον πελάτη του είναι μάλλον παράλογη. Θέλω να πω, τώρα που όλοι ξέρουν τί έκανες, ποια είναι η μούρη σου και ότι μένεις Μεθοδίου 22 στο Μενίδι... εσύ θέλεις να φύγεις από το μόνο σημείο που μπορείς να συνεχίσεις να υπάρχεις μη-διαμελισμένος;


- ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ Την έρευνα κάνουν τουλάχιστον δυο άτομα όπου απαραίτητα ο ένας είναι δικαστικός. Όταν μας χτυπήσουν το κουδούνι για έρευνα, ζητάμε τα στοιχεία των αστυνομικών-δικαστικών, το ένταλμα έρευνας και αν είναι μέρα ανοίγουμε την πόρτα. Τη νύχτα εκτός από το ένταλμα έρευνας ζητάμε να μας πουν τους επιπλέον λόγους που υπάρχουν για να γίνει η έρευνα τη νύχτα (δηλ. αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης, από που πιστεύουν οι αστυνομικοί ότι εμείς έχουμε σχέση με κάποιο αδίκημα κλπ). Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε το δικαίωμα να ειδοποιήσουμε τον δικηγόρο μας και όποιον άλλο ότι μας κάνουν ερευνά.

(και λοιπά θεμελιώδη νομικίστικα, στον εύχρηστο οδηγό του Indymedia "Τι Κάνουμε Σε Περίπτωση Σύλληψης", που κάποια στιγμή θα πωλείται σε post-Apocalyptic τελεμάρκετινγκ)


- Έψαχνα και καμια φωτογραφία να βάλω, για να αραιώσω ένα ακόμα ποστ που φαίνεται πως θα τραβήξει πολύ. Ο από μηχανής Homo Ludens έδωσε τη λύση:


(το πρωτότυπο εδώ)



- Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος, προχτές στο Θέμα: "[(...) για τον κυρ-Πελοπίδα τον περιπτερά] τώρα δεν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση, αν υπήρχε θα το έλεγε η τηλεόραση. Αυτή υπήρχε πριν από τον φόνο του Αλέξη, τα επεισόδια και το καμένο του περίπτερο. Για μια-δυο εβδομάδες, που οι ειδήσεις θα ασχολούνται με αυτά και δεν θα μεταδίδουν κουβέντα για την κρίση, είναι σαν να μην υπάρχει στο μυαλό του κυρ Πελοπίδα".



(με κλικ μεγαλώνει, συστήνεται ανυπερθέτως)



- Και μέσα σ'ολα, το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που είχε την τόλμη να βγει και να πει ξεκάθαρα πως πίσω από τα επεισόδια βρίσκονται ξένοι πράκτορες που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα ή/και ο Σόρος. Ούτε ο Καρατζαφέρης δεν τόλμησε να το πει αυτό. Για την ακρίβεια, το κοντινότερο που έφτασε ο βαψομαλλιάς ηγέτης σε αυτή την άποψη, ήταν όταν έδωσε συγχαρητήρια στο ΚΚΕ που την είπε πρώτο. Συνολικά, δύο άτομα έδωσαν credit στο ΚΚΕ για την αποκάλυψή του: ο Καρατζαφέρης και ο Κουρής. Α, και ο Ανθιμος συντάχθηκε με την ιδεολογική πλατφόρμα της Ολομέλειας.


- Γιατί τόση εμμονή λοιπόν με το ΚΚΕ; Είναι απλό. Επειδή οι συγκεντρώσεις του αυτές τις μέρες είναι ένα ταμπλό-βιβάν τού πόσο απότομα άλλαξαν τα πράγματα. Μπορεί στον πεζόδρομο της Κοραή να στριμωχνόταν κόσμος χύμα, ανθρώπινες μονάδες που έσκαγαν από παντού με μόνο κοινό την επιτακτική ανάγκη να βρίσκονται εκεί... μα στην Ομόνοια το ΚΚΕ είχε προλάβει ήδη να στήσει μια εξεδράρα τόσο μεγάλη που έκανε την Αλέκα να μοιάζει με αμοιβάδα, μικροφωνικές "με τόσα φλάμπουρα λάμπει ο ήλιος", πανώ, ντάνες "Οδηγητές", τύπους με ντουντούκες να διαβάζουν συνθήματα από χαρτάκι, και τύπους με τσαποστύλιαρα στο χέρι να ελέγχουν αν όλοι επαναλαμβάνουν ζομπίστικα τα συνθήματα. Πολυσέλιδες ταξικές αναλύσεις από άμβωνος, ενώ 80 μέτρα παραπέρα γίνεται Η Μάχη της Μόρντορ. Ήταν σαν να αυτοπυρπολείται κάποιος σε ένα βαγόνι του μετρό, μα ο διπλανός του να κάνει πως διαβάζει την εφημερίδα του. Ήταν θλιβερό.


- Δεν τα φορτώνω στο ΚΚΕ όλα αυτά. Απλά, εφόσον λύσσαγε τόσα χρόνια να καπελώσει τις "παραδοσιακές" πορείες, θα πάρει τώρα πάνω του την ευθύνη τους. Οι συγκεντρώσεις "τύπου ΚΚΕ" είναι πλέον το περασμένο στάδιο, και μπορούμε να το πούμε αυτό τώρα που είδαμε το επόμενο στάδιο. Τόσα χρόνια, όποτε κάτι δεν πήγαινε καλά, ζητάγαμε από την Αστυνομία να μας αδειάσει έναν δρόμο, στοιχιζόμασταν σε τετραγωνάκια και τον διασχίζαμε φωνάζοντας ετοιματζίδικα συνθήματα. Τώρα που πήραμε λίγη απόσταση από αυτό, βλέπεις πόσο γελοίο φαίνεται; Ανθρώπινα σώματα γίνονταν στάχτη στο Ιράκ, και εμείς παραθέταμε ομοιοκατάληκτα επιχειρήματα προς τη γενική κατεύθυνση ενός όγκου από μπετόν και γυαλί, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Είναι "Κυριολεξία vs. Συμβολισμός", και το ποιος κερδίζει είναι απολύτως αναμενόμενο.


- Για αυτό λέω: μην το εγκαταλείπεις αυτό όλο που συμβαίνει. Τόσα χρόνια, κάθε καλοπροαίρετη συζήτηση αγανάκτησης κατέληγε στο "και τι μπορώ να κάνω εγώ για όλα αυτά;". Τεστάρουμε μια ολοκαίνουρια απάντηση, αυτές τις μέρες. Αντί να ψάχνουμε, βρίσκουμε. Ολα αυτά τα χρόνια κατεβαίναμε σε παραδοσιακές πορείες, ή φτιάχναμε φλογερά γκρουπ στο Facebook ή προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα από μέσα, με τη δουλειά μας. Θα συμφωνήσεις πως δεν οδήγησε πουθενά αυτό. Οταν λοιπόν βλέπεις πως κάτι δοκιμάζεται για χρόνια χωρίς να πιάνει, και κολλάς σε αυτό, σημαίνει πως απλά προσπαθείς να καλμάρεις τις ενοχές σου. Ενας τσεκ-απ ειλικρίνιας είναι στην πραγματικότητα οι τελευταίες δέκα μέρες, κάπως απρογραμμάτιστο μα 100% αξιόπιστο.


top