Έκτακτο! παράρτημα


Δύσκολη, σκοτεινή εποχή για τη δημοσιογραφία. Μια εποχή στην οποία καμία πατροπαράδοτη τακτική δεν πιάνει πλέον. Μια εποχή όπου μπορείς να συνδυάσεις χαοτικά σε ένα κομμάτι χαρτί τον Χίτσκοκ, τον Τσιτσάνη, τον Ομπάμα, τον Μπαχ, τον Χέντελ, τον Μυριβήλη, τον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ, το Lidl και επιτοίχιους λέβητες φυσικού αερίου... και, παρ' όλα αυτά, να σε παίρνουνε χαμπάρι οι πάντες.



Ω, πόσο σας μισώ απαίσιες Βρυξέλλες!


"Ζόρια που τραβάς κι εσύ ρε φίλε Κυριακή απόγευμα...", θα μου πεις. Όχι ακριβώς. Το ότι το Βήμα είναι o Μοχάμεντ Σαΐντ Αλ-Σαχάφ της κυβέρνησης, δεν περιμέναμε το σημερινό εξώφυλλό του για να το ανακαλύψουμε.

Απλά, το εξώφυλλο μιαίνει το blog ως υπενθύμιση αυτού που έχει ήδη πλασαριστεί ως το πολιτικό highlight της εβδομάδας που έρχεται: την αυριανή
"Ανατροπή" (ακόμα και το πληκτρολόγιο αρνείται να το γράψει), όπου ο ένας Zoolander έχει καλεσμένο τον άλλον για να ρουφήξουν μαζί τα μάγουλά τους, όπου ο λόγος για τον οποίον κανείς δεν θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ φιλοξενεί τον λόγο για τον οποίον μετάνιωσαν όσοι ψήφισαν ΝΔ, μια ταυτόχρονη συνύπαρξη δύο πομπο-δεκτών απέχθειας στο ίδιο στούντιο, ένας ανεξέλεγκτος, ασταθής χημικός συνδυασμός ικανός να ρουφήξει τον πλανήτη σαν 1000 αποτυχημένα Cern.

Ο τζίνιους που σκέφτηκε και έστησε τη συνύπαρξη Πρετεντέρη-Ρουσόπουλου, έχει στα χέρια του την σημαντικότερη πολιτική εκπομπή της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον. Αύριο το βράδυ στο Mega, όλοι οι λόγοι για τους οποίους το πράγμα έχει φτηνύνει τόσο πολύ εσχάτως, θα ξεδιπλωθούν μπροστά στα μάτια του έντρομου κοινού. Αύριο βράδυ, το πράσινο γιν θα κάνει αδίστακτες ερωτήσεις στο μπλε γιανγκ του και θα ακούσει με κατάλληλα συνοφρυωμένο έγκυρο ύφος τις συνειδητά κενές περιεχομένου απαντήσεις του (ένα είδος διαλόγου που αυτοί οι δύο, περισσότερο από κάθε άλλον, εισήγαγαν άτσαλα στον πρωκτό των '00s)... όσο οι τηλεοράσεις θα προσπαθούν να αυτοκτονήσουν κάνοντας το κ
αλώδιό τους θηλιά, αντί να φιλοξενήσουν στην οθόνη τον παρεΐστικο διάλογο των δύο ανθρώπων που θα χρειαστεί να φορέσουν διαφορετικές γραβάτες για να τους ξεχωρίζει το κοινό.

top