This is Eric Cartman,


and you 're watching MTV -cocksucking- Greece!


- Πιστό στις προγραμματικές του δηλώσεις, το MTV GR μετέτρεψε απόψε την Τετάρτη σε "Μέρα Που Δεν Θα Ξέρεις Αν Θα Δεις Τσάμπιονς Λιγκ Ή Σάουθ Παρκ". Μια φορά την εβδομάδα δηλαδή, στις 22.00, δύο επεισόδια στο καπάκι. Ενα μικρό βήμα για το κανάλι που δείχνει ήδη Jackass και Τίλα Τεκίλα, μα ένα τεράστιο άλμα για την ελληνική τηλεόραση.

- Το MTV επέλεξε να ξεκινήσει από το σημείο μηδέν: τα αποψινά επεισόδια ("Cartman Gets an Anal Probe" και "Weight Gain 4000") είναι κυριολεκτικά τα δύο πρώτα επεισόδια του South Park, από τις 13 και 27 Αυγούστου 1997. Τα κακά νέα είναι πως, σε αυτά, οι Parker/Stone δεν είχαν ακόμα ιδέα τι έχουν στα χέρια τους.

- Τα καλά, πως τους πήρε γύρω στις δέκα μέρες να βρουν ρυθμό: μέχρι το τέταρτο επεισόδιο, το ψυχεδελόμετρο έχει ήδη φτάσει στον Σπάρκι, τον γκέι σκύλο με τη φωνή του Τζωρτζ Κλούνεϊ.

- Ως σήμερα, στην Ελλάδα South Park βλέπαμε ή σε DVD αγορασμένα από το εξωτερικό, ή από torrents, ή στα South Park Studios. DVD ελληνικό δεν υπήρχε, λόγω περίπλοκων δικαιωμάτων του Comedy Central -το δε "South Park: Bigger, Longer & Uncut" του '99 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ως "Το Πάρκο της Τρέλας" και προβάλεται κάτι φορές βαθιά μεσάνυχτα από το Star, με κόκκινη σήμανση "ακατάλληλο για κάτω των 18".

- Σήμερα στο MTV, ήταν "απαραίτητη γονική συναίνεση", κίτρινο.

- Τι δεν ήξερα και έμαθα: πως ο Chef είναι ολοκληρωμένος χαρακτήρας από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Υποτιτλισμένους στίχους του είδα μόνο στο τραγούδι του δεύτερου επεισοδίου. Δεν πείστηκα πως αξίζει τον κόπο: το "I'm gonna make love to you, woman" (τού πρώτου) δούλεψε μάλλον καλύτερα χωρίς μετάφραση.

- Όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει ευρύτερο πρόβλημα στη μετάφραση. Πχ, κάποια στιγμή ο Κάιλ ουρλιάζει στο αυτί του Κάρτμαν, ο οποίος τινάζεται και του απαντάει "Ouch! That hurt, you buttlicker!". Ο υπεύθυνος μεταγλώττισης έκανε την πάπια: "Αυτό πόνεσε, ρε ηλίθιε!" ο -ανακριβής- υπότιτλος.

- Από απόψε λοιπόν, η Αντίστροφη Μέτρηση αρχίζει: πόσος καιρός θα χρειαστεί για να κυκλοφορήσει η Espresso με το εξώφυλλο "ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MTV ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑ ΧΕΖΕΙ ΑΙΜΑ"; ΟΚ, δεν θα είναι έτσι ακριβώς ο τίτλος -αλλά και το "Bloody Mary" δεν είναι καν το πιο εξτρεμιστικό επεισόδιο του South Park. Αρα, είναι μοιραίο. Καποια slow news day θα βρεθεί, που η ρομφαία της κοινής γνώμης θα απαιτήσει από τους πρόθυμους του ΕΣΡ να προστατέψουν τα παιδιά μας.

- Ως τότε, ελπίζω να προλάβει να δείξει το αγαπημένο μου επεισόδιο: το "A Million Little Fibers" του 10ου κύκλου, ένα πειραματικό bad trip στο οποίο, μάλιστα, δεν εμφανίζεται κανένας από τους συνήθεις πρωταγωνιστές. Αντιθέτως, η ιστορία ξεκινάει με μια πετσέτα που χάνει τη δουλειά της επειδή πίνει μπάφους όλη μέρα -και καταλήγει σε μια σκηνή-προς-σκηνή παρωδία του "Dog Day Afternoon", με το αιδοίο της Oprah να ταμπουρώνεται σε μια τράπεζα και να πυροβολεί αστυνομικούς.




Χριστούλη μου, κάτι τέτοιο είναι αρκετό για να ανατινάξει το κεφάλι του κυρίου Λασκαρίδη.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"wanna get high?"


to kalytero punchline stin istoria tis amerikanikis tileorasis

top